10 начина да добавите жар в бял интериор

Стаи с особен чар

2007

Много хора се обръщат към белия интериор, защото е минималистичен и да усещане за спокойствие и релакс. Но той може да направи така, че стаята да изглежда скучна и стерилна. Но когато е съчетан с правилните мебели и декор, резултатът е елегантно, изискано и много стилно жилище. Ето как да постигнете този ефект:

1.Използвайте текстури и шарки.

Някои хора смятат, че бялото е скучно, но всъщност не е така. Той ще бъде пълен с живот, ако добавите малко текстура и шарки в стаята. Това ще  придаде известна дълбочина. Можете да добавите килими или декоративен таван, няколко шарени възглавници и декори за стена. 

2. Добавете няколко тъмни щрихи.

Добавете черно, сиво или тъмно кафяво към някаква част, така че да има място, където очите ви могат да си починат и да спрат. Можете да направите това чрез някои аксесоари като рамки или осветление. Разпределете тези нюанси в цялото пространство, за да позволите на очите да пътуват из стаята.

3. Комбинирайте бялото с метала.

Със сигурност сте забелязали как бялото блести, когато комбинирате с неръждаема стомана, мед, злато и месинг. Направете това и в дома си. Внесете тези метали от дръжки на шкафове, кухненски плотове до парапети на стълби. 

4. Използвайте стъкло и огледала, за да отворите пространството.Стъклото и огледалата играят подобна роля като метала и ще позволят на светлината да се отрази в дома. 

5. Създайте акцентна стена.Можете да използвате стикери за стена, стенописи, да добавите галерия или дори да поставите част, която има тухлени стени. Освен това винаги можете да експериментирате с акценти на стената и да добавите дълбочина към пространството, особено ако използвате шарки или текстура.

6. Добавете декори за стена.

Можете да използвате декор с метални или стъклени компоненти. Дори цветните картини могат да имат голямо влияние върху цялостната визия. 

7. Изберете мебели и цветове на платовете.

Винаги можете да използвате бели мебели. Не се колебайте да изберете бял диван или бели столове. Всъщност всичко може да бъде в бяло. Дори възглавниците могат да бъдат и в бяло. Номерът е да го наслоите с различни тонове и текстури. Правейки това ще добави дълбочина, дори ако сте използвали бяло в по-голямата част от него. 

8. Внесете малко растение.

Поставянето на растения вътре в стаята може да обнови външния й вид и да изглежда още по-освежаващо. Не забравяйте да изберете правилния вид растение, което да се вписва във вашето пространство.

9. Добавете нови цветове.

Кой казва, че не можете да добавите малко цветове към белия интериор? Можете. Изберете определен цвят на акцент и ще го направи да изглежда още по-красиво. Но не се притеснявайте, бялото ви все пак ще бъде забелязано. Всъщност дори може да се подчертае!

10. Използвайте дърво в бяло.

Дървото изглежда красиво в бяло и ще добави естествен елемент към дома. Можете да го използвате върху подови настилки или дори върху някои мебели. Това ще направи стаята да изглежда по-приветлива и много по-уютна.

 

Сподели: