Знаете ли как правилно да приготвите зеленчуци, плодове, сирена, меса и хляб? А знаете ли как точно да ги белите и режете? Ако смятате, че отговорът е Да, нека да проверим.

Говорейки за планиране на кухнята, обикновено мислим за уредите, мебелите, разположението. Обмисляме бюджета, правим ...
14/12/2018Вижте кои са най – често допусканите грешки при подготовката на някои храни.
Използването на белачка за зряло киви може да го намачка. Вместо това използвайте лъжица.

Майонезата е смес от яйца, мазнина и горчица. Продукт, който много хора харесват и щедро слагат в сандвича и салатата...
14/01/2019Когато режете манго, отрежете краищата, за да създадете равна повърхност. Както при кивито, избягвайте да използвате белачка, ако мангото е много узряло.
От съществено значение е да отрежете „очите“ (кафеникавите петна, които остават, след като премахнете кожата на плода) от ананасите, защото те са трудни за дъвчене.
За вземете максимум семена от нара, разделете на две плода и ударете с лъжица върху купа.
Използването на тъп нож за рязане на патладжан може да доведе до окисляване. Острият нож е най-подходящ за нарязване.
Не белете морковите, тъй като повечето от хранителните вещества се намират в кората.
Бъдете много внимателни, когато режете тиква. Неравната й повърхност затруднява рязането и може да доведе до нараняван.
Когато режете лук, не разрязвайте половинката до края, а оставете малка част, която ще позволи по - добър контрол и по-добри резултати.
За най-добри резултати срежете чушките наполовина и отстранете сърцевината и стъблото.
Твърдите сирена имат по-добра текстура на парчета, а не на кубчета.
За меките сирена, като бри и камамбер, кората е решаваща част от структурата на сиренето, не я махайте.
Не режете хляб с тъп нож, за да не се смачка.
Винаги режете срещу мускулните влакна на суровото месо. Така то ще бъде по – крехко.

Готвенето не трябва да бъде стресиращо. Дори напротив, ако го превърнете в удоволствие, това ще се пренесе по един ил...
06/02/2020