12 трика, с които ще решите проблеми с готвенето

Превърнете го в удоволствие

997

Готвенето не трябва да бъде стресиращо. Дори напротив, ако го превърнете в удоволствие, това ще се пренесе по един или друг начин и върху храната. Но понякога има дни, в които не ни върви и всичко се случва наопаки. За да не проваляте храната и за да улесните готвенето, има няколко лесни трика, които, ако следвате, ще се радвате на изтънчени и вкусни ястия.

14 джаджи за забавно готвенеГотвенето никога не е било толкова весело

1. Дръжте хляб между зъбите, докато режете лук, той ще абсорбира изпаренията и няма да плачете.

9 навика, които развалят съдовете за готвенеВнимавайте за правилнатa експлоатация

2. Ако парченцата от яйчените черупки паднат в счупените яйца, махнете ги с част от другата черупка.

3. Използвайте чаши, за да направите форми за мъфини.

4. Потопете яйцето в ледена вода веднага след като се свари, за да го обелите по-лесно.

5. За да предотвратите начупването на жълтъка когато режете яйца, сложете ножа под студена вода.

6. Ако нямате форма за сладки, използвайте пластмасова бутилка.

7. Препечете подправките на слаб огън, за да засилите вкуса им.

8. Сложете капака, когато варите ориз, тъй като парата помага да се сготви.

9. Измерете съставките по тегло, а не по обем, когато правите печива.

10. Никога не съхранявайте домати или цитрусови плодове в хладилника, тъй като студът разваля вкуса и аромата.

11. Намажете мерителната си чаша с масло, за да предотвратите залепването на меласа или мед.

12. Солта може да разкрие сладостта на всяко плодово ястие, независимо дали става въпрос за суфле с грейпфрут или сладко от боровинки.

 

Най – добрите съдове за готвене, които може да ползватеИнвестицията в тях си заслужава  
Сподели: