Храни, които вероятно режете и белите погрешно

Храни, които вероятно режете и белите погрешно

Знаете ли как правилно да приготвите зеленчуци, плодове, сирена, меса и хляб? А знаете ли как точно да ги белите и режете? Ако смятате, че отговорът е Да, нека да проверим.

Най – добрите съдове за готвене, които може да ползвате

Говорейки за планиране на кухнята, обикновено мислим за уредите, мебелите, разположението. Обмисляме бюджета, правим ...

14/12/2018

Вижте кои са най – често допусканите грешки при подготовката на някои храни.

Използването на белачка за зряло киви може да го намачка. Вместо това използвайте лъжица.

Употреба на майонеза в домакинството извън готвенето? Възможно е!

Майонезата е смес от яйца, мазнина и горчица. Продукт, който много хора харесват и щедро слагат в сандвича и салатата...

14/01/2019

Когато режете манго, отрежете краищата, за да създадете равна повърхност. Както при кивито, избягвайте да използвате белачка, ако мангото е много узряло.

От съществено значение е да отрежете „очите“ (кафеникавите петна, които остават, след като премахнете кожата на плода) от ананасите, защото те са трудни за дъвчене.

За вземете максимум семена от нара, разделете на две плода и ударете с лъжица върху купа.

Използването на тъп нож за рязане на патладжан може да доведе до окисляване. Острият нож е най-подходящ за нарязване.

Не белете морковите, тъй като повечето от хранителните вещества се намират в кората.

Бъдете много внимателни, когато режете тиква. Неравната й повърхност затруднява рязането и може да доведе до нараняван.

Когато режете лук, не разрязвайте половинката до края, а оставете малка част, която ще позволи по - добър контрол и по-добри резултати.

За най-добри резултати срежете чушките наполовина и отстранете сърцевината и стъблото.

Твърдите сирена имат по-добра текстура на парчета, а не на кубчета.

За меките сирена, като бри и камамбер, кората е решаваща част от структурата на сиренето, не я махайте.

Не режете хляб с тъп нож, за да не се смачка.

Винаги режете срещу мускулните влакна на суровото месо. Така то ще бъде по – крехко.

12 трика, с които ще решите проблеми с готвенето

Готвенето не трябва да бъде стресиращо. Дори напротив, ако го превърнете в удоволствие, това ще се пренесе по един ил...

06/02/2020
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...