Едно просто средство, което ще предпази мебелите от прах месеци наред

Едно просто средство, което ще предпази мебелите от прах месеци наред

Трудно е да се намери човек на Земята, за когото поредното чистене на къщата му носи радост. Дейностите обикновено са рутинни и не изискват кой знае какви усилия, но все пак усещането, че трябва отново да бършем праха, не е най- приятното.

10 забележителни трика, с които ще премахнете лесно прахта (част 1)

По-малко прах у дома означава по- здравословна атмосфера и свежест, повече чистота и уют. А  да имате чист дом н...

05/09/2016

За щастие, има един трик, който ще ви помогне да забравите за кърпата и препарата за мебели за два или три месеца.

“Прашния въпрос” е решен много лесно и просто, и най-важното - с помощта на достъпни средства. А именно - глицеринът. Той помага да не се натрупва прах за много дълъг период от време не само върху лакирани повърхности, но и от огледала и мебели. А най-важното е, че глицеринът е без мирис и напълно безвреден.

6 съвета за почистване на праха у дома

Прахът има онзи неприятен навик да се събира в тези кътчета и цепнатини, които мислим, че сме почистили, като в ъглит...

26/02/2017

А сега може би някой ще попита - защо никой не се е сетил за това преди, след като глицеринът е толкова просто и същевременно гениално решение? Всъщност той се използва от много дълго време. Например, глицеринът е широко използван в музеите за защита на повърхностите, в хотели и заведения. Глицеринът реално може да се нанася върху всяка предварително почистена повърхност.

Използването на глицерина за поддържане на чистота и реда в къщата е много просто. Вземете микрофибърна кърпа, сложете няколко капки върху него и след това разтрийте мястото.

Преди да го приложите, първо трябва да почистите повърхността от прах и мръсотия. Можете също да добавите капки глицерин към парцала, докато почиствате пода. Това ще помогне на ламината и паркета да придобият уникален блясък. Също така, глицеринът е чудесен за отстраняването на упорити петна.

Как ефективно да се борим с праха

Прахът е сред най-големите врагове на съвременните домакини и  чистотата в дома ни. Борбата с него е доста трудн...

20/08/2017
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...