Безценни съвети за обновяване на дома

Експерти споделят най-важните елементи на всеки ремонт.  

1260

Когато обновявате дома си, лесно можете да се увлечете в дизайнерските решения и естетическите детайли, но да загубите от поглед функционалните аспекти.

10 начина да обновите кухнята без основен ремонтМалки промени с голям ефект

Разбира се, изборът на цветовете боя, подовите настилки, текстил, мебели са от съществено значение, но за да бъде крайният резултат успешен, трябва да планирате и да мислите в перспектива.  

От IdealHome се обръщат за съвети към няколко успешни дизайнери, които споделят своите тайни за успешния ремонт.

Променени стаи преди и след ремонта Вижте трансформацията на няколко помещения преди и след като са реновирани 

1. Планирайте предварително

Въпреки че изглежда очевидно, важно е да планирате предварително и да си дадете време да завършите перфектното обновяване. Погледнете практичността и как промяната в крайна сметка ще повлияе на ежедневието ви, не само в процеса на обновяване, но и след като бъде завършено. Важно е да гледате отвъд стила и дизайна на пространството, което планирате да надстроите, за да сте сигурни, че той ще бъде едновременно функционално и практично в следващите години.

Друг фактор, който е важен, е създаването на гъвкаво оформление, което е подходящо за начина на живот на тези, които ще живеят в дома. Важно е да създадете "дом", който е красив, за да живеете в него, а не да прилича на корица от списание.

2. Увеличете естествената светлина

Когато правите реконструкция или обновяване, важно е да се възползвате от наличната естествена светлина. Тя има способността да промени атмосферата и усещането за пространство във всяка стая – най – вече в кухнята и хола. Ако не разполагате с много  естествена светлина, обърнете внимание на допълнителното осветление.

3. Съхранението е от ключово значение

Един от най – честите проблеми е липсата на достатъчно място за съхранение. Помислете за какво ще се използва всяка стая и преценете как може да сложите максимум места за съхранение, без да претоварвате стаята.

4. Мислете за създаването на дизайн, който е вечен

Когато претворявате дом или специфично пространство, е важно да създадете дизайн, който не само да е актуален, но и да се адаптира към времето. Независимо дали следвате минималистичен, чист дизайн или нещо по-луксозно и екстравагантно, заложете на неутрална и чиста цветова палитра, с меки нюанси и тонове, за да създадете вид, който лесно може да се актуализира с различен интериорен декор и мебели.

5. Инвестирайте в професионални дизайнери

Ако искате да създадете дома на мечтите си, но мисълта за самостоятелен ремонт ви обезсърчава, инвестирайте в професионалисти, на които имате доверие. Това да допълнителни разходи, безспорно, но те ще се изплатят с времето.

6 правила преди да започнете основен ремонт у дома Обмислете много внимателни какво целите и следвайте плана си
Сподели: