Защо трябва да имаме по шишенце спирт у дома

10 употреби в домакинството  

255

Най – вероятно във всяка домашна аптечка се намира по малко шише спирт. Обикновено го купуваме заради антисептичните му свойства при нараняване. Но знаете ли, че можете да го използвате по много други начини в домакинството и да заместите дори скъпи препарати с него? Ето 10 употреби на спирта, за които може би не подозирахте.

Полезни неща в домакинството, които може да направите с алкохолИдеален за почистване и дезинфекция

Премахва перманентен маркер

Както подсказва името той е доста труден за отстраняване, но с малко спирт може да го премахнете лесно от твърди повърхности като плотове, пластмаса, дърво.

6 естествени безопасни дезинфектанта Които всеки има в дома си  

Направете свои собствени ледени охладители 

Всичко, от което се нуждаете  е спирт и вода. Смесете и замразете.

Почистете огледалата 

Огледалото в банята се цапа много лесно с пръски от козметичните продукти и с паста за зъби, а те са доста трудни за отстраняване. Просто напръскайте огледалото със спирт и го почистете.

Премахва водни петна и пръстови отпечатъци 

Излъскайте кранчетата и мивките от неръждаема стомана, като ги избършете със спирт. Ако имате уреди от неръждаема стомана, можете да го използвате и за тях.

Против замръзване на прозорците

Премахването на скреж от предното стъкло е едно от най-големите предизвикателства за шофьорите през зимата. Напръскайте стъклото с малко алкохол и ще го предпазите от замръзване.

За почистване на техниката

 

Избършете мобилните телефони, клавиатурите на компютрите и други уреди, които използвате често с кърпа, леко навлажнен със спирт. Така ще премахнете цялата мръсотия и микробите.

Направете свой дезинфектант за ръце 

Използването на дезинфектант за ръце е задължително, особено по време на грипа. Може лесно да направите своя собствен у дома със спирт и гел от алое вера. Просто смесете 2/3 чаша спирт с 1/3 чаша гел от алое вера и готово. Ако желаете, добавете няколко капки етерично масло за по-приятен аромат.

Обезмаслител за кухнята

Решете проблема с мазнината, която се натрупва върху печката, плота и шкафовете, като ги забършете с гъба или кърпа, напоени с малко алкохол. Бързо, лесно и ефективно.

Направете си спрей за стая 

Освежете въздуха в дома си с естествен спрей за помещения, който сте си направили. Сложете  алкохол и малко вода, а след това добавете любим аромат.

Препарат за стъкло 

Смесете спирт с вода и оцет и ще имате почистващ препарат за стъкло, който работи точно както всеки, който можете да си купите в магазина. Използвайте 1 чаша спирт, 1 чаша вода и 1 супена лъжица оцет, комбинирайте в спрей бутилка. Не използвате продукта върху каменни повърхности.

5 неща, които може да почистите с четка за зъбиНеобичайни приложения на един всекидневно използван аксесоар
Сподели: