9 грешки, които допускаме при поддръжката на ламинирания паркет

9 грешки, които допускаме при поддръжката на ламинирания паркет

Ламинираните подове са все по – предпочитан и често срещан избор при обзавеждане на дома. Той е сравнително евтин, има голямо разнообразие от цветове, лесно се монтира и е подходящ за всяка стая. Освен това добавят много красота, уют и чар на дома. Както всяко нещо обаче, и той си има специфики при поддръжката, а много от нас допускат грешки в грижата за него.

Вижте кои са най-честите и как да ги избегнете.

Прекалено много вода

За да имате чист под, имате нужда от вода. Проблемът с ламинирания под е, че когато в пукнатините попадне прекалено много вода, може да се стигне до подуване и повреда. Затова изберете да почистите със сух моп, а ако има много замърсени участъци – със спрей и сух парцал.

Грешен почистващ препарат

Не бъркайте дървеният под с ламинат, защото грешният избор може да го увреди. Друго важно нещо е да внимавате да не слагате прекалено много препарат. Не е вярно, че голямото количество означава повече чистота.

Прахосмучене

 

Ламинираният подове трябва често да се вакуумира, защото дребните твърди частици могат да ги увредят лесно. Въпреки това, метенето или неправилното почистване могат да причинят повече щети, отколкото мръсотията. Ако използвате прахосмукачка, не забравяйте да завъртите четката, за да избегнете надраскване на повърхността на пода. Избирайте и сух моп с по – меки влакна.

Внимание с мебелите

Красивите мебели са идеално допълнение към добрия под, но те могат да нанесат и непоправими щети. За да избегнете надраскване, помислете за подложки, които да залепите на крачетата.

Растения

Когато слагате саксия на пода, бъдете внимателни. Преполиването може да повреди ламината, затова сложете подложка на саксията – чиния или мека подложка.

Слънчевата светлина

Слънчевите лъчи са причина за избледняване цвета на ламината. За да ги защитите, се уврете, че имате щори или плътни завеси, които спират ярката светлина.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...