8 начина да хабите по-малко храна

8 начина да хабите по-малко храна

Милиони хора изхвърлят всеки ден огромно количество храна, докато има милиони други, които страдат от хронично недохранване или нямат достъп до ресурси, които да им осигуряват качествени продукти.

Как да организираме кухнята, за да спрем да хвърляме храна

Нашите кухни въплъщава онова удовлетворение, което идва от готвенето, храненето и общуването и това, което се случва ...

12/07/2017

Затова е време да преосмислим начина си на пазаруване, това, какво консумираме, как потребяваме храната си и ако имаме остатъци, как може да ги оползотворим за нещо друго.

 

11 трика за съхранение, за да запазите по – дълго храната

Често се случва да оставим дадена храна в хладилника или на плота и след няколко дни да установим, че е развалена. А ...

20/04/2018

Предлагаме ви няколко начина, с които да редуцирате хранителните отпадъци в дома си и да използвате иначе непотребната храна отново.

Меки плодове

Ако имате плодове, които са започнали да омекват, нарежете ги и ги сложете ги пликчета или кутии във фризера. След това може да използвате за направата на смути или на веган сладолед, пай, чътни, домашно сладко.

Презрели банани

За да използвате презрялите банани, просто ги сложете направо във фризера в обвивката им и забравете за тях. След това може да направите пюре, торта или бананов хляб.

Вино

Ако имате остатъчно вино, замразете го! След това то няма да става за пиене, но е чудесно за готвене. Най – лесно замразяването може да стане във формички за лед.

Хляб

Цели филийки хляб могат да бъдат сложени във фризера, увити в прозрачно фолио. Така те ще се съхранят между четири и шест месеца. Когато извадите фризера, само препечете. Ако не искате да замразявате или не е толкова много, може да го направите на трохи и да използвате за паниране.

Лукът

Случва се на всички нас. Купувате лук, но използвате само половината от него. просто го нарежете и замразете в торбичка за фризер. След това използвайте колкото ви е необходимо.

Билки и подправки

Смелете чесън, джинджифил и лют червен пипер на пюре и замразете в тавички с кубчета лед. След това може да използвате като аромат за къри и пържени картофи.

Деликатните билки като чесън и кориандър трябва да бъдат нарязани, поставени в тави с кубчета лед и покрити с малко вода преди замразяване.

Остатъци от къри също могат да бъдат замразени в пластмасови торбички за фризер. След това само размразете.

Домати

Ако доматите са меки, настържете ги и направете сос за паста.

4 лесни начина да премахнете загорялата храна от тигани и тави

Колкото и да обичате да готвите, колкото и вкусни, и изкушаващи ястия да правите, накрая се налага да миете съдовете....

07/12/2018
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...