5 трика, с които ще съкратите наполовина времето за почистване

5 трика, с които ще съкратите наполовина времето за почистване

Отново е онова време на годината, в което се вдъхновяваме да чистим, подреждаме, изхвърляме и обновяваме дома си. За съжаление не всеки има време да прави седмични маратони. Но пък има лесни трикове, с които ще се радвате на чист дом, без да се налага да прекарвате целия уикенд в търкане и бърсане на прах.

8 мръсни места вкъщи, на които забравяте да почистите

Справянето с мръсотията вкъщи изобщо не е лесна задача. А знаете ли, че има места у дома, които често забравяме да по...

26/05/2016

Малко и начесто

Почистете, докато минавате през стаята и ще откриете, че имате по-малко работа ...

Съвети за екстремно почистване

Представете си следната ситуация: Звъни ви стар приятел, който ви казва, че е в квартала и ще мине да ви види. Имате ...

06/05/2016

В кухнята: избършете плота, докато минавате, изплакнете мивката и почистете всички трохи, в момента, в който ги видите. Имайте под ръка кърпа, с която да забършете.

В хола: Дръжте кутии и други организационни инструменти в хола, за да помогнете всичко да бъде подредено. Избършете дръжките на вратите с антибактериални кърпички , докато вървите.

В банята: дръжте чистачка за стъкла, за да избършете плочки, паравана за душ и всичко останало, което е напръскано с вода и сапун.

Чистете от горната част на стаята надолу

Прахът може да се движи и пада, затова когато чистите, започвайте от горната част на стаята надолу. Първо забършете праха, след което пуснете прахосмукачка.

Не забравяйте да обърнете внимание на абажури, рамки за снимки и щори. Те също трябва редовно да се почистват.

 

Спрете миризмите

Идеална кухня, но нещо в нея мирише? Ще се справите с проблема със сода и лимонов сок - те могат да вършат чудеса като елиминират миризмите! Просто почистете плотовете, кошчето и хладилника. Обикновено това да главните виновници за миримата.

Имайте под ръка най-добрите инструменти за работата

Бавната и едва дърпаща прахосмукачка няма да направи вашите задачи за почистване по-бързи. Не забравяйте да изпразвате торбата и редовно да почиствате филтрите, за да постигнете максимална ефективност. Същото важи и за други уреди, като пералня, съдомиялни и парни прахосмукачки.

Превенцията е ключова

За да улесните почистването, вземете превантивни мерки. Това означава да се събувате преди да влезете в къщата, да забърсвате пода всеки ден и да връщате всички неща по местата им.

Малко познати трикове за бързо почистване на дома

Не сте единствените, които отлагат почистването за уикенда. Понякога са нужни обаче пет минути, за да преведем къщата...

24/12/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...