5 трика, с които ще съкратите наполовина времето за почистване

Никой няма време за седмичен маратон за почистване. Спестете време с тези три...

428

Отново е онова време на годината, в което се вдъхновяваме да чистим, подреждаме, изхвърляме и обновяваме дома си. За съжаление не всеки има време да прави седмични маратони. Но пък има лесни трикове, с които ще се радвате на чист дом, без да се налага да прекарвате целия уикенд в търкане и бърсане на прах.

8 мръсни места вкъщи, на които забравяте да почиститеСправянето с мръсотията вкъщи изобщо не е лесна задача

Малко и начесто

Почистете, докато минавате през стаята и ще откриете, че имате по-малко работа ...

Съвети за екстремно почистванеСъвети за бързо почистване при неочаквани гости

В кухнята: избършете плота, докато минавате, изплакнете мивката и почистете всички трохи, в момента, в който ги видите. Имайте под ръка кърпа, с която да забършете.

В хола: Дръжте кутии и други организационни инструменти в хола, за да помогнете всичко да бъде подредено. Избършете дръжките на вратите с антибактериални кърпички , докато вървите.

В банята: дръжте чистачка за стъкла, за да избършете плочки, паравана за душ и всичко останало, което е напръскано с вода и сапун.

Чистете от горната част на стаята надолу

Прахът може да се движи и пада, затова когато чистите, започвайте от горната част на стаята надолу. Първо забършете праха, след което пуснете прахосмукачка.

Не забравяйте да обърнете внимание на абажури, рамки за снимки и щори. Те също трябва редовно да се почистват.

 

Спрете миризмите

Идеална кухня, но нещо в нея мирише? Ще се справите с проблема със сода и лимонов сок - те могат да вършат чудеса като елиминират миризмите! Просто почистете плотовете, кошчето и хладилника. Обикновено това да главните виновници за миримата.

Имайте под ръка най-добрите инструменти за работата

Бавната и едва дърпаща прахосмукачка няма да направи вашите задачи за почистване по-бързи. Не забравяйте да изпразвате торбата и редовно да почиствате филтрите, за да постигнете максимална ефективност. Същото важи и за други уреди, като пералня, съдомиялни и парни прахосмукачки.

Превенцията е ключова

За да улесните почистването, вземете превантивни мерки. Това означава да се събувате преди да влезете в къщата, да забърсвате пода всеки ден и да връщате всички неща по местата им.

Малко познати трикове за бързо почистване на домаСъвети са блестящи резултати
Сподели: