7 причини да запазите черупките от яйца

7 причини да запазите черупките от яйца

Ако след направата на омлет или сладкиш изхвърляте яйчените черупки, не го правете повече. Предлагаме ви да погледнете под нов ъгъл на тези иначе отпадни части и да ги превърнете в незаменим помощник в домакинството.

7 приложения на яйцата, за които не сте подозирали

Обикновено асоциираме яйцето с вкусна закуска или вечеря. Или като неизменна част от някой сладкиш. А защо не и като ...

21/05/2018

Преди да ги използвате обаче, е добра идея е да се уверите, че са чисти и без бактерии.  Изплакнете черупките и запечете леко на 80 градуса за около 10 минути.

А ето как използвате яйчените черупки.

Защо в някои рецепти яйцата трябва да са на "стайна температура?"

За опитните готвачи някои рецепти могат да са по – скоро вдъхновение, а не следват строги мерки. Но понякога им...

06/05/2020

1. Подхранваща маска за лице

Стрийте на прах изсушени яйчени черупки с хаванче, след това разбъркайте праха с яйчен белтък и използвайте за здравословна, стягаща кожата грижа за лицето. Оставете маската за лице да изсъхне, преди да я изплакнете.

2. Третирайте кожни раздразнения

Поставете черупка от яйце в малък съд с ябълков оцет и я оставете за няколко дни. Нанесете сместа върху леки кожни раздразнения или върху сърбяща кожа.

3. Мощен почистващ препарат

Смлените яйчени черупки са прекрасен, нетоксичен абразив за трудни за почистване тенджери и тигани. Смесете ги с малко веро за почистване на упорити петна.

4. Помощник в градината

Яйчените черупки са богати на калций и други минерали, което означава, че са чудесен тор! Натрошете няколко яйчени черупки на малки парчета и сложете около основата на вашите растения на всеки две седмици.

Яйчените черупки също могат да помогнат за изгонване на градински вредители като охлюви, охлюви! Просто натрошете няколко черупки от яйца и ги разпръснете около зеленчуци и цветя.

5. Подхранване за домашни растения

Буркан с черупки от яйца, покрит с вода е чудесен за поливане на стайни растения.

6. Направете своя собствена калциева добавка на прах

Изпечете черупките на 180 градуса за 8 минути. Оставете ги да изстинат и ги смелете на фин прах. Добавете чаена лъжичка или по-малко към любимото си смути или сок веднъж на ден.

7. Избелващ препарат за пране

Ако сложите малко черупки в торба за пране, сивият нюанс на бялото ще изчезне.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...