Как да почистите ефективно със сода и оцет?

Как да почистите ефективно със сода и оцет?

Две от най-евтините, ефективни и любими на много домакини естествени почистващи препарати са оцет и сода! А знаете, че комбинирането им ще ги направи още по- ефективни, нали? Каква е връзката между оцета и содата за хляб, независимо дали те могат да бъдат комбинирани, за да се получи ефективен почистващ препарат? И кои са някои от най-добрите начини за използване на оцет и сода за хляб за почистване в дома?

9 изненадващи употреби на белия оцет

Въпреки, че е познат за кулинарни цели, белият оцет има и широка употреба вежедневието. Вижте какво може да направите...

17/09/2016

1. Почистете главата на душа

Ако живеете в район с твърда вода, е почти невъзможно да избегнете натрупването на варовик и калк върху душ главата с течение на времето. Но содата за хляб и оцетът могат да се погрижат за това за една нощ!

5 нови употреби на содата в дома

Като се има предвид нейния безкраен списък на употреби, содата може би е най – универсалният продукт в света. М...

06/06/2018

Поставете главата на душа в плик и налейте бял оцет, за да я покриете. Запечатайте и оставете да престои една нощ. На сутринта поръсете малко сода за хляб върху повърхността. Оцетът разгражда твърдата вода и упоритите петна, а добавянето на сода за хляб създава химическа реакция. Когато мехурчетата спрат, използвайте стара четка за зъби, за да изтъркате добре слушалката на душа.

2. Почистете тоалетната чиния

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Jillee | One Good Thing (@byjillee)

Напръскайте вътрешността на тоалетнаta чиния с бял оцет, докато стане напълно мокра. След това поръсете достатъчно количество сода за хляб, за да започне реакцията. Изчакайте минута-две, след което изтъркайте с четка.

3. Отстранете петна от домашни любимци от килима

Използвайте сода за хляб и оцет, за да премахнете петна от домашни любимци от вашия килим! Навлажнете мястото с оцет, след което поръсете обилно количество сода за хляб отгоре. Оставете докато содата за хляб и оцетът изсъхнат напълно и старателно почистете мястото с прахосмукачка.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Jillee | One Good Thing (@byjillee)

4. Почистете запушен канал

Реакцията на газиране на сода за хляб и оцет може да ви помогне да изчистите запушен канал. Изсипете сода за хляб в канал (около половин чаша), последвана от една чаша бял оцет. Покрийте канала и оставете да престои 30 минути. След това излейте 500 мл. вряла вода в канала.

5. Добавете към прането

И содата за хляб, и оцетът са ценни добавки към прането. Поръсете 1/2 чаша сода за хляб върху дрехите преди всяко пране, за да омекотите твърдата вода. След това добавете 1 чаша оцет към цикъла на изплакване, за да омекоти тъканта и да премахне миризмите!

 

Опасно ли е смесването на оцет и сода за хляб?

Въобще не. Докато смесването на белина и амоняк може да освободи токсичния и понякога фатален газ хлорамин, содата за хляб и оцетът са напълно различни. Реакцията, която получавате от смесването на тези две съединения, предизвиква освобождаване на газ въглероден диоксид, който е същият газ, който издишваме от телата си. Във въздуха вече има много въглероден диоксид. Ако се притеснявате, уверете се, че го използвате на добре проветриво място.

6 начина да почистите къщата със сода за хляб

Содата за хляб е ефективен естествено почистващо средство, което можете да използвате за различните части на дома &nd...

27/07/2018
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...