5 лесни трика, с които ще направите малкото жилище по – уютно

Разчитайте на изпитани решения, за да създадете удобно пространство  

1436

Покупката на собствено жилище е вълнуващо преживяване, но ако не разполагате с много средства, може да се наложи да се примирите с по – малък на площ дом. Който от своя стана идва с изискванията за повече внимание към детайла, към по - стриктно планиране и перфекционизъм. За щастие, има трикове, които можете да приложите, за да превърнете едно малко студио в удобен дом. Точно такъв пример е този малък дом от 35 кв.м, който е така оформен, че предлага всички удобства и комфорт на голямото жилище.

Апартамент от 8 кв. метра в ПарижНе, няма грешка в заглавието

1. Изберете тесни рафтове за съхранение.

Апартамент от 34 кв. м със стени на спалнята от стъклоКак да не искаш да се нанесеш в него още сега? 

Много жилища имат къси коридори, които водят до общите части. Тъй като това пространство обикновено се използва като място за съхранение, тесен и горен шкаф ще предостави площ за багаж. Стенният шкаф за обувки, е достатъчен, за да съберете често носените чифтове. Горните шкафове са идеални, за да държите в тях дребни аксесоари.

2. Използвайте разумно разделителя.

Едно от най-големите предизвикателства в студията е неприкосновеността на личния живот. Със сигурност за гостите ви няма да е приятно да виждат спалнята. Или можете ли да приготвите храна на спокойствие, ако жилищната площ е заета от гости? Отговорът е да използвате разделител, който да не пречи на въздушния поток и естествената светлина. Изберете такъв от прозрачно или матово стъкло, с плъзгащи се врати.

3. Кът за хранене, вдъхновен от баровете.

Трапезарията е почти невъзможна в малкото жилище. Затова се възползвайте от стената и оформете тесен плот, който може да функционира като маса за хранене. Добавете цвете и бар столове, за да завършите къта за хранене.

4. Монохроматична палитра с нещо неочаквано.

В това жилище собствениците избират за стените лек нюанс на сиво, за да запазят атмосферата ефирна, просторна и привлекателна. Въпреки че е само 35 кв.м., няма да забележите малката площ, защото се създава усещане за по – голяма стая. Освен сивото, можете да разгледате и възможността за работа с бели, бежови и други неутрални цветове. За да не бъде скучна стаята, можете да боядисате акцентна стена в по-тъмен цвят. Уверете се, че той допълва доминиращия цвят в пространството за цялостен външен вид.

5. Както винаги, максимизирайте стените.

 

Тайната на организираното малко пространство зависи от това колко интелигентно можете да включите мебелите за съхранение. В банята, монтираните на стената рафтове съхраняват чисти кърпи и аксесоари. Можете също да окачите кошници и кошчета.

Тайните места в жилището ни Можеш да си ги направиш сам!
Сподели: