Ето как да се отървете от най-тежките домашни миризми

Ухаещ дом без усилия

1022

Oбонянието играе голяма роля в нашия живот, дори и да не изглежда така през цялото време. Например, дори и къщата ни да изглежда безупречна, не можем да я считаме за наистина чиста, ако не мирише добре. И тук не говорим само за обичайните миризми, които идват от кофата за боклук или хладилника, а и за всички онези „скрити“ места, които не забелязваме.  Ето как да се отървем от зловонието около нас, според съвети на блогърката от Оnegoodthingbyjillee.

9 съвета за премахване на миризмите от готвено в дома виНека домът ви ухае

1. Дъх на чесън

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

8 начина да премахнете миризмите от хладилника Трикове, с които ще се радвате на чист хладилник  

Хапнали сте чесън, но ви предстои да излезете. Сдъвчете няколко пресни листа от мента, за да неутрализирате миризмата.

2. Миризма на готвено

Колкото и вкусно да е едно ястие, не всеки може да понася миризмата. За да елиминирате бързо мириса от кухнята, сложете парче портокалова кора в топла фурна или върху топла печка. Топлината ще активира маслата в портокаловата кора за незабавен цитрусов аромат.

3. Миризма от риба по ръцете

Приготвянето на морски дарове у дома може да остави неприятни миризми по ръцете ви, дори и след измиването им! Но има лесен начин да се отървете от тази миризма, и тя работи като магия! Просто разтривайте ръцете си върху нещо, направено от неръждаема стомана (като посуда, мивка или купа за разбиване). Неръждаемата стомана неутрализира рибните миризми по-добре от всичко друго!

4. Кутии за храна

Използвайте сода, за да се отървете от миризмите, които се задържат в кутиите за храна. Просто го напълнете с топла вода и добавете две-три чаени лъжички сода. Оставете за през нощта, след това го измийте на ръка.

5. Хладилник

Има ли странни миризми във вашия хладилник? Първата ви работа трябва са е да преминете през съдържанието на вашия хладилник и да изхвърлите всичко, което е развалено. След това напръскайте вътрешността с пероксид и го почистете с кърпа от микрофибър. Водородният пероксид ще убие миризмата и ще остави хладилника чист и дезинфекциран!

6. Ренде за сирене

Всеки от кухненските инструменти може да придобие странна миризми с течение на времето, дори и рендето за сирене! Вземете парче хляб или парче препечен хляб и просто настържете. Хлябът ще абсорбира всичко, което причинява миризмата.

7. Дъска за рязане

Пластмасовите дъски за рязане са удобни и издръжливи, но пластмасата има тенденция да абсорбира миризмите по-лесно от други материали. Така че, ако вашата дъска се нуждае от  малко освежаване, първо я измийте добре с топла сапунена вода. След това срежете лимон на половина и разтрийте върху повърхността. Лимоновият сок ще помогне за дезинфекциране и ще премахне останалите миризми.

8. Кухненски гъби

Дезодорирайте миришещата кухненска гъба само за една нощ – просто накиснете в купа с топла вода, в която сте разтворили една супена лъжица сода за хляб.

9. Кърпи

Най – лесният начин да изперете кърпите е да ги пуснете с чаша оцет на най – горещия цикъл на пералнята. След това ги изплакнете с 2 с.л сода, отново на най – горещия цикъл. Сложете ги да се сушат на открито или на слънце. Не използвайте омекотител, защото той прави кърпите по – малко абсорбиращи.

10. Обувки

Миризливите обувки са често срещан проблем, а ключът е да изпирате стелките, ако има такава възможност. Или сложете торбичка със сода, която да абсорбира миризмата.

11. Килими

Не е нужно да давате килима на пране, за да го освежите! Сода за хляб, боракс и любим  аромат е всичко необходимо, за да се радвате на свеж килим за по-малко от 30 минути.

Как да премахнете от мебелите и дрехите миризмата на цигари, ако някой у дома пушиСправете се с проблема с подръчни средства
Сподели: