Новото приложение на опаковъчното фолио

За някои дори не подозирахме  

2200

Всички сме използвали опаковъчното фолио, за да предпазим храната и да я съхраним за по – дълго време. Или да увием сандвича на детето за училище. А защо не и да опаковаме кутия с храна когато тръгваме на път. Но фолиото може да бъде и добър помощник за почистване на хладилника, инструмент за първа помощ и помага да запазим сладоледа. Вижте няколко нови и неподозирани приложения на пластмасовото фолио.

Изненадващи приложения на опаковачното фолиоТркове за по - лесна работа в домакинството

Поддържайте стелажите на хладилника чисти

5 приложения на опаковъчната хартияОползотворете опаковката от подаръците  

Следващият път когато чистите стелажите на хладилника, покрийте ги с фолио. Така, ако се разлее нещо, просто ги сменете, без да се налага да миете.

Защитете клавиатурата на компютъра

Когато сте във ваканция за по- дълго време, покрийте клавиатурата с фолио. Така няма да позволите на праха и мръсотията да проникнат между ключовете.

Облекчете кожичките около нокътя

Ако имате разранена кожа около ноктите, фолиото ще ви помогне да облекчите болката. Преди да си легнете, нанесете крем за ръце на засегнатата област, увийте върха на пръста с фолио и я закрепете с лейкопласт. Тя ще ограничи влагата и омекоти кутикулата.

Болки в коленете

За болки в коляното или други възпалени места, разтрийте мехлем и увийте с фолио. То ще увеличи топлинния ефект на мазта.

Срещу мушици по плодовете

В чаша сипете няколко лъжици мед и покрийте отвора с фолио. Направете няколко дупки. Когато мушиците усетят меда ще дойдат и ще пропълзят, но няма да могат да излязат.

Запазете бананите свежи

Бананите, подобно на авокадото, са известни с това, че бързо узряват на стайна темпеартура. За да забавите процеса и да ги запазите пресни, опаковайте опашките им с фолио.

Предпазва бутилката от протичане

Любителите на пътуванията често научават по трудния начин, че някои капачки на бутилките с козметика не са затворени. За да не се озовете в неприятна ситуация с изцапани дрехи, увийте шампоан, балсам и лосион с фолио.

Застелете рафтовете

Покрийте рафтовете с фолио, за да бъдат те по – лесни за почистване. Този трик е особено ефективен за горните шкафове, където се натрупва прах и мръсотия. Просто махнете фолиото и сменете, когато дойде време за забърсването им.

Предпазва боята от изсъхване

Ако ви е останала боя след ремонта, запечатайте кутиите с фолио и след това ги покрийте с капака. Това не само запазва боята, но и предпазва от тежката миризма.

Направете си чаша за навън

Ако се налага да излезете, но нямате под ръка чаша с капаче, покройте обикновената с фолио и пробийте дупка за сламка.

Предпазва бижутата от заплитане

Ако някога сте прекарали много време, опитвайки се да разплетете бижутата си, трябва да опитате този трик. Изрежете парче фолио и поставете бижутата отгоре. След това изрежете второ парче и покройте огърлиците и гривните. Така те няма да се оплитат.

Запазете марулите пресни

Измийте салатата и я подсушете. Сложете листата в купа и покройте с фолио. Така тя ще се запази до седем дни.

По – лесно преместване

Ако се налага да местите мебел с чекмеджета, не ги изпразвайте. Просто ги покрийте с фолио, както са пълни и ги пренесете.

Предпазва четката или валяка от изсушаване

Не позволявайте валякът или четките за боядисване за изсъхнат. Просто ги увийте във фолио и те ще останат меки.

Нова употреба на алуминиевото фолиоТрикове, които ще се харесат на всеки  
Сподели: