5 лесни начина да направите дома си по-топъл, според интериорни експерти

5 лесни начина да направите дома си по-топъл, според интериорни експерти

Вечерите стават по-студени и сега няма нищо по-хубаво от топъл и уютен дом. Но често топлината означава и по-високи сметки за тк или допълнителни слоеве дрехи. Затова ви предлагаме няколко лесни начина да направите дома си по-топъл.

Как да задържите топлината в дома си

Застудяването навън неизменно води до по-висока консумация на електроенергия. Ето няколко трика, с които да задържите...

09/01/2016

 1. Дебели килими или подови настилки

Ако в дома ви има подова настилка от твърда дървесина и ламинат, за да създадете комфорт, застелете дебел килим, който ще помогне за намаляване на топлинните загуби. Всъщност е известно, че килимите задържат до 20% повече топлина, което ви спестява от сметките ви за отопление!

Мебели от естествено дърво, които ще изпълнят къщата с топлина

Мебелите, изработени от естествени материали, никога няма да излязат от модата, особено ако това е дърво. Трябва да с...

28/12/2017

 

2. Одеяла и мека мебел

Друг лесен начин да накарате дома си да се чувства по-топъл е да инвестирате в текстил - одеяла и плюшени кадифени възглавници. Различни видове тъкани дават усещане за повече уют, както и да изглеждат стилно.

 

3. Закачете тежки завеси

Ако усещате студ през прозорците, окачването на тежки завеси и щори може да предпази от течения. За щастие, има изобилие от съвременни стилове, дизайни и тъкани за завеси, които да отговарят на вашия интериорен стил.

 

4. Добавете топло осветление

Можете да създадете топла атмосфера, като добавите правилния тип осветление в стаята. Помислете за топли тонове за уютна обстановка и избягвайте ярко бяло осветление, което ще накара стаята да се почувства студена.

 

Освен това димерите са чудесен начин да контролирате нивата на яркост според настроението си. С димер можете лесно да превключвате между ярко осветление и меко сияние, когато сте готови да се отпуснете и да си починете.

5. Помислете за завивката

Друг лесен начин да усещате мигновена топлина е просто да обновите спалното бельо и завивката си. Когато инвестирате в един от най-добрите завивки, изберете по-дебела, по-тежка материя, предназначена за зимните месеци.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...