11 правила за по – комфортен и уютен дом

11 правила за по – комфортен и уютен дом

Може би няма домакиня, която да не мечтае да направи дома си по-уютен. Желанията обаче често не съвпадат с реалността. Защото в желанието да постигнем съвършенство, често правим грешки.

11 интересни идеи за рафтове

Разчупете атмосферата у дома с тези по-различни идеи за една толкова семпла мебел – рафтовете. Дървото: Мас...

15/12/2015

Вижте кои са 11-те основни грешки, които хората правят, опитвайки се да направят дома си по-удобен.

1. Поставете акцент

15 интересни интериорни решения за дома

Всеки с повече пари може да си купи най-скъпите и луксозни мебели и уреди. Но трябва стил и остроумие, за да измислиш...

27/05/2016

Внимавайте с опитите да внесете свежест в интериора с ярки закачливи детайли. Те трябва да бъдат избрани, следвайки общия стил на интериора. Понякога една картина може да промени всичко.

2. Внимание към контактите и ключовете

Разбира се, ремонтът е скъп и всеки иска да спести поне нещо. Но не пестете от контакти и ключове. Евтините части бързо се развалят, променят цвета си, а пластмасата, от която са направени, може да се счупи или да се разпадне.

3. Пластмасовите бутилки

Когато е възможно, минимизирайте броя на пластмасовите бутилки и найлоновите торбички във вашата кухня. Говорим за бутилки с олио, веро, пакети с макаронени изделия и зърнени храни.  Ако е възможно, слагайте  ги в кутии или буркани от стъкло или безвредна и качествена пластмаса.

4. Кристален полилей

Кристалния полилей е от миналото столетие. Изборът на полилей трябва да се основава на размера и стила на стаята. Не забравяйте, че той трябва да подчертава, но не и да претоварва интериора на стаята.

5. Текстилът

Когато избирате текстил, разчитайте предимно на качеството. Евтините килими, спално бельо и завеси бързо ще загубят цвета и външния си вид. Което означава, че във вашия дом няма да има никакъв чар или нещо, което да грабва вниманието.

6. Корниз

Забравете за пластмасовите корнизите. Те са демоде и няма да дадат комфорт на стаята. Заменете ги с метални или дървени.

7. Евтини стикери

Да, с помощта на винилови стикери можете да решите някои проблеми, като дефекти по тапета и стърчащи проводници, но такъв декор в някои пространства е просто неподходящ. Стикерите привличат вниманието, но изглеждат евтини и детски. Ето защо, ако трябва да скриете нещо, преместете мебели или закачете картини.

8. Одеяла

Навикът да се покриват мебели с одяла е друга стара техника, която излезе от мода преди много години. Преди това е имало смисъл, тъй като мебелната тапицерия не понася почистването, но новите съвременни материали могат да отблъскват влагата и се почистват лесно.

9. Сложен дизайн

Ако нямате никакви умения да създадете дизайнерски проект, не се опитвайте да прилагате сложни идеи в интериора. Ако искате нещо специално, свържете се с професионалист.

10. Разхвърляни рафтове

Ясно е, че рафтовете са предназначени да съхраняват нещата, но не трябва да позволяваме да са разхвърляни.  Това се отнася най-вече за отворените модели, които винаги се вижат и пряко влияят на външния вид на стаята. За да поддържате рафтовете си спретнати, съхранявайте предметите си в красиви декоративни кутии и кошници. По-добре е те да са проектирани в същия стил.

11. Фигурки

Големите и малки фигурки са лоши маниери в модерен интериор. Както и вътрешния фонтан. Да, навремето беше модерно, но тези времена ги няма. Най-подходящият и стилен декор за днес са вази, книги и малки ексклузивни дрънкулки.

 

Тайните на интериорните стилисти при обзавеждането

Тяхната работа е да превърнат един скучен дом във впечатляващо място с излъчване, което да е достойно за страниците н...

12/05/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...