10 безплатни начина да преобразите интериора

10 безплатни начина да преобразите интериора

Търсите начин да освежите интериора, но нямате средства и време за ремонти. Даваме ви лесни идеи, които ще ви помогнат да обновите интериора и да направите дома си по-уютен, без да се налага да купувате нещо ново.

Окачете декор по стените
Декоративните елементи, висящи твърде високо, са една от най-честите грешки при декорирането на дома. Важно е картините, фотографиите, паната и другите произведения на изкуството да взаимодействат с останалите елементи на интериора. С други думи, картината над масата трябва да „влезе в диалог с нея“, а декорът до дивана и подовата лампа трябва да образува цялостно, хармонично трио с тези предмети. Плюс това, сплотените аранжировки обикновено изглеждат по-впечатляващи от отделните произведения на изкуството, така че не се страхувайте да групирате всичките си семейни снимки на една стена.

Японски стил в интериора

Японският стил в интериора представлява особен минимализъм, при който взаимодействието между различни предмети от дек...

09/03/2020

Добавете въздух
Както при изкуството, мебелите трябва да създават хармонични взаимоотношения в пространството. Създайте уютна зона за релакс , като отдалечите дивана и столовете от стените и очертаете границите на хола с килим с необичаен принт . Това ще направи пространството да изглежда по-леко и проветриво.Начертайте кръгове
Не, разбира се, не е нужно да вадите четките си и да боядисвате стените. Говорим за подреждане на мебели. Когато организирате всяка функционална зона, представете си кръг, около периметъра на който трябва да бъдат разположени интериорни елементи. Така ще имате по-удобно и уютно пространство.

5 трика от интериорните дизайнери

Тумбестите възглавници са артистични Все пак бъдете умерени с пълнежа, нека не изгеждат като топчета, а просто да ...

08/05/2016

Създайте визуални преходи
Хармоничният дизайн включва елементи, които създават плавен преход между различните нива. Например две нощни шкафчета с различни размери, разположени до таблата, служат като преходни „стъпала“, които помагат на окото да се издигне по-високо и да завърши визията.

Отворете раклата на баба
Винтидж предметите ще добавят чар към всеки интериор. Вземете стари столове, вазата на баба си или дори празна рамка с богата патина от градината и ги използвайте, за да добавите характер към дома си.Живи растения
Растенията внасят цвят и свежест в интериора. Изберете любими видове и се обградете с тях.

Добавете бели акценти
Ако искате да освежите интериора, добавете малко бели детайли . Може да бъде всичко - от обикновени бели чаши на рафт до голям снежнобял килим. Основното нещо е да не прекалявате, така че пространството да не изглежда твърде студено.

Текстури
Текстурите са дори по-важни от цветовата палитра, когато създавате топло и приветливо пространство. За да добавите разнообразие към вашия интериор, без да харчите нито стотинка, използвайте неща, които вече имате. Извадете дървената дъска за рязане от шкафа и я поставете на видно място. Поставете спретната купчина любимите си пухкави шалове в коридора и оставете кожени или гумени ботуши наблизо. В хола намерете място за кошница с одеяла или прежда, ако ви се случи да плетете.Организирайте
Внесете баланс и хармония в дома си , като отделите време да организирате съхранението си . Скрийте всичко ненужно в чекмеджетата, а полезните и красиви предмети извадете и ги направете част от интериора, като ги поставите на отворени рафтове или закачалки.

Нарушете правилата
Декорирането на апартамент е творчески процес, който все пак трябва да бъде спонтанен. Така че използвайте въображението си и не се страхувайте да играете извън правилата – в крайна сметка те са създадени, за да бъдат нарушавани!

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...