Как да създадете по-уютен двор

Как да създадете по-уютен двор

Без значение от размера, един двор трябва да бъде място за удоволствие и убежище - където да избягате, да се отпуснете и да се забавлявате.

Най-красивият двор

Всяка пролет, в началото на май, град Кордоба в южната част на Испания избухва в цвят. Градът се впуска в своите прол...

02/08/2015

Но как да го постигнете? Двор, претрупан с твърде много вътрешни мебели, външни конструкции (като беседки) и съоръжения за игра на деца, ще изглежда хаотичен, затова всичко е въпрос на баланс.  И на няколко трика:

Изчистете бъркотията

Екстри за двора

Освен косенето на тревата или подрязването на живия плет, градината е тази част от дома, която често се оставя на соб...

14/11/2015

Преосмислете двора, като разчистите бъркотията, подрежете обрасли дървета и живи плетове, преместете играчките. Отървете се от или рециклирайте счупени мебели и аксесоари или неща, които изглежда не принадлежат на двора.

Удобни места за сядане

Местата за сядане са едно, но удобният комплект за сядане, шезлонгите, столовете или пуфове ви позволяват да се изтегнете и да се отпуснете, независимо дали е под чадър, край плувен басейн, на тераса или под тента.

 

Правилното озеленяване

Не просто озеленяване обаче. Внимателно планираните и подбрани растения, които изглеждат естествено в своята обстановка, наистина могат да зададат тема или настроение, дори да ви пренесат до любимо място за почивка.

Възползвайте се от гледка

Ако имате достатъчно късмет да живеете в дом с гледка, не се притеснявайте да създадете пространство, от което да се наслаждавате на пейзажа. Не блокирайте гледката с дървета и жив плет и избягвайте да купувате големи или неудобно мебели, които могат да блокират гледката.

 

Дискретност

Уединението е неразделна част за едно релаксиращо пространство. Разделянето и изолирането на района с внимателно поставени параванини стени или огради с подходяща височина ще придадат на вашето пространство уединение и спокойствие.

Украсете с осветление

Външното осветление — правилният вид и поставено, за да осветява части от двора, които са обитаеми вечер — ще примами вас и гостите на открито и ще ви задържи там толкова дълго, колкото желаете.

Добавете малко цвят

Изборът на приятна цветова схема може да създаде голяма разлика за вашия двор. Независимо дали избирате любимия си цвят или лека и релаксираща палитра за декор, резултатът трябва да ви накара да искате да прекарвате повече време тук. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...