Как да спестите от строителни материали

Как да спестите от строителни материали

Ремонтът е скъпо начинание. Как да планираме всичко така, че да не надхвърлите бюджета? От какво можете да спестите? Със сигурност тези въпроси стоят пред всеки, който се е сблъсквал с ремонтни дейности и се опасява от непердивдени финансови загуби.

6 правила преди да започнете основен ремонт у дома

Разширение, премахване на стени и обединение на помещенията. Или изграждане на ново помещение в къщата? Преди да се и...

21/05/2016

1. Ясни изчисления

На първо място, преди ремонт е необходимо да се изчисли количеството необходими материали. Мислете от практичната страна и се фокусирайте върху опции, които са наистина достъпни.

5 начина да промените банята без ремонт

Ако банята ви изглежда малко банална, но нямате бюджет за цялостен ремонт, има няколко начина, с които може да й прид...

02/01/2017

2. Промоции и разпродажби

Понякога в периода на продажбите в строителните магазини можете да намерите много интересни и висококачествени материали на достъпни цени. Тук, както и в магазините за дрехи, те се опитват да актуализират асортимента с настъпването на новия сезон или след актуализиране на определени колекции.

3. Всичко наведнъж!

Ако е възможно, трябва да се опитате да купите всички строителни материали в един магазин. Обикновено на големите пазари за голяма покупка има определени отстъпки или промоции.

4. Изравняване на стените

При ремонт се изразходват много усилия, пари и време за изравняване на стените, тяхното замазване и тапетиране. Можете също така да спестите пари от този процес. Например, оставете гола тухлена зидария или използвайте по-бюджетна декоративна мазилка за довършителни работи.

 

5. Алтернатива на тапета

Стените, които не изискват изравняване, могат да бъдат боядисани, за да спестите тапети. В крайна сметка висококачествените тапети с добри характеристики струват много. За тези цели е по-добре да използвате акрилни бои и цветове с различни нюанси. Съхнат бързо и не излъчват неприятна миризма.

6. Ако не можете без тапет

Въпреки популярността на рисуването, тапетът все още има много фенове. Най-икономично е да изберете тапет без шаблон или с малки изображения, така че консумацията на материал ще бъде по-малка. Текстурираните тапети ще спестят от подравняването на стените и в бъдеще ще ви позволят да промените облика на стаята без глобални промени. В допълнение, такива тапети могат да се мият, което ги прави незаменими за интериора, в който живеят деца.

 

7. Мек и топъл под

Килимът ще ви позволи да спестите много при смяна на настилката. Инвестирайте в по-евтин ламинат и сложете ефектен килим или слоеве с килими.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...