Най-добрите съвети за бързо обновление на интериора

Най-добрите съвети за бързо обновление на интериора
Източник: unsplash.com

Ако интериорът ви се струва скучен, тривиален или просто вече ви е омръзнал, сте на точното място. Имаме за вас няколко вдъхновяващи идеи, които ще подхождат на всеки апартамент, независимо от размера и стила на интериора.

10 идеи за бюджетно обновление на дома

На всеки от нас му се иска поне веднъж в годината да направи нещо за дома си – боядисване, смяна на мебели, осн...

19/04/2018

 Идея 1: Огледало вместо прозорци

Това е доста нова тенденция в интериорния дизайн, но собствениците на много апартаменти вече са оценили неговата практичност и красота. Най-често техниката се използва в првнас стила, но може да се впише във всеки. Подобно решение е идеално, ако няма прозорци в стаята и достатъчно естествена светлина, или има нужда от визуално разширяване. Огледало под формата на прозорец прави стаята по-светла и по-обемна, а ако сложите и допълнителен декор - крила или имитация на саксии с цветя - можете да постигнете истински уау ефект.

5 трика от интериорните дизайнери

Тумбестите възглавници са артистични Все пак бъдете умерени с пълнежа, нека не изгеждат като топчета, а просто да ...

08/05/2016

Идея 2: Плетени кошници

С популяризирането на еко-стила и скандинавския стил, плетените кошници станаха много актуални. Това е прост, но красив декоративен елемент, който може да озари всяка стая. Най--важното е да изберете правилния модел по отношение на форма, размер, цветова схема и т.н. Кошниците изпълняват различни декоративни функции в зависимост от интериора, в който се намират. Те омекотяват строгите стаи, добавят уют и красота. 

Идея 3: Галерия снимки

Този трик е полезен, ако имате солидна колекция от рамкирани картини или фотографии. Най-добрият начин да ги покажете е да използвате система за окачване тип галерия. Тази система често се използва в музеите и има основателна причина. Първо, няма нужда да правите дупки в стените. Второ, по всяко време, без много усилия, можете да размените картините, за да актуализирате интериора. Трето, картините могат да бъдат с различни размери и сюжети, важно е само да ги комбинирате с еднакви рамки, така че всичко да изглежда хармонично.

Идея 4: Голям брой стайни цветя

Забравете за самотното цвете на перваза на прозореца! По-добре е да комбинирате много растения с различни цветове и размери към интериора. Опитайте се да изберете непретенциозни опции, които не се нуждаят от постоянно излагане на слънчева светлина. В този случай можете да ги поставите не само на перваза на прозореца, но и на нощното шкафче, масичката за кафе, кухненския плот, коридора и дори в банята. Той ще бъде стилен, красив и актуален аксесоар, а подобряването на вътрешния климат ще бъде приятен бонус.

Идея 5: Различни столове

Разбира се, когато всички елементи са перфектно съчетани по цвят и текстура е страхотно, но често такива пространства изглеждат скучни. Какво ще кажете за добавяне на закачлив щрих към интериора? Например, използвайте различни столове в зоната за хранене или три еднакви, а единият е дизайнерски. Ако бюджетът ви е много ограничен, отворете въображението си, вземете бои и четки и ... боядисайте съществуващите столове. Ярката боя може да трансформира дори най-скучните мебели и да внесе жар в интериора на кухня или трапезария.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...