Как да украсим салфетките за празничната маса

Как да украсим салфетките за празничната маса

Двата най-големи празника в годината вече са на прага ни. Време е да помислите не само какво да сложите на масата, но и как да я украсите. Ето няколко идеи за салфетките на празнична маса.

ПанделкиЗа да създадете елегантна обстановка за вашата празнична вечеря, ви трябват само две неща: обикновени ленени или памучни салфетки и декоративна панделка. Сгънете салфетки, поставете прибори за хранене върху тях и завържете. Можете също да добавите няколко свещи или гирлянд като завършек.

КамбаниЗвънът на камбаните е емблематичен за Коледа. Можете да използвате и камбанки, за да украсите празнична трапеза, като ги завържете с панделка към прилежно сгъната салфетка. Ефектът може да бъде допълнен със стрък от елха.

Растения

Като се има предвид общата тенденция към екологичност, зеленият декор е по-актуален днес от всякога. Няколко смърчови клони и шишарки, поставени върху салфетки, ще помогнат за създаването на новогодишно настроение и няма да навредят на природата.

Злато

Пръстени за салфетки в златисти нюанси ще добавят лукс и тържественост към празничната трапеза. Освен това те се съчетават добре с новогодишните цветове: бяло, зелено и червено.

ДървоЗа да създадете по-спокойна атмосфера на новогодишната вечеря, златните пръстени могат да бъдат заменени с дървени. Изглеждат стилно и могат да се използват лесно през цялата година.

Ефектен възел 

Ефектна новогодишна маса може да се създаде без специални елементи за декор. Просто завържете салфетка на възел и поставете пръчка канела, борова клонка или любимото си цвете в центъра.

Венец Венецът е подходящ не само за украса на входната врата, но и за празничната трапеза. Може да се направи от стръкчета мащерка, а в центъра на венеца може да се постави табелка с името на госта.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...