Трите тайни оръжия за подреден дом

Трите тайни оръжия за подреден дом

Всички познаваме някой, чийто дом винаги е безупречен и подреден, изпипан до най-малкия детайл и без нищо излишно. Как го правят? Може би просто нямат никакви неща. Може би те прибират всичко преди да дойде някой. Или може би те някои тайни оръжия?

Ето три от най-важните ви съюзници в борбата срещу безпорядъка.

Чекмеджета

Ако се опитвате да се отървете от бъркотията, чекмеджетата са почти магическо решение. Вземете нещо, което не е на мястото си и стои на масата, на пода или на плота, и го сложете в чекмедже и веднага решавате проблема. Проблемът е, че повечето хора нямат достатъчно чекмеджета или ги използват за конкретни неща, вместо да оставят едно или две за всякакви вещи. Те са много полезни и често решават проблем в последния момент. Затова, когато имате възможност, помислете да сложите повече чекмеджета към мебелите.

Закачалки

Пространството на стената често е пренебрегвано, а крие толкова много потенциал. Куките са идеални за коридора, всекидневната, кухнята, банята. И колкото стените на куките не трябва да бъдат подценявани, така можете да добавите и кукички вътре в шкафовете, под тях, под мивката…. Нямате ограничения, всичко е въпрос на правилна преценка и въображение.

Кошници

Кошницата е като чекмедже, но още по – хубава, защото не е нужно да се притеснявате дали ще се затвори. Тя е чудесна за детски играчки, за списания, за дребни вещи, дрехи….Да имаш една или две големи кошници, особено в големи помещения като дневната и спалнята, може да бъде истинско спасение, когато се опитвате да въведете ред в последната минута. Просто слагате всичко в коша, поставяте го в ъгъла или до дивана и никой няма да заподозре за предишната бъркотия. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...