Трикове за почистване, които продължаваме да използваме, въпреки че са безполезни

И защо не работят

2019

За да може почистването да даде дългосрочен резултат, трябва да знаете кои методи на почистване са наистина ефективни и кои отнемат само време и усилия. Ето няколко общи грешки, които хората правят и така само утежняват ситуацията.

Най-добрите съвети за почистване от бабаПравила, които са издържали изпитанията на времето  

Техника 1: Правите общо почистване, без да разчистване

На всеки няколко месеца започваме цялостно общо почистване с надеждата след него апартаментът ще блести и ще радва дълго с външния си вид. Какъв е смисълът на всичките ни действия? Изваждаме нещата от шкафовете, избърсваме ги от прах, сгъваме ги спретнато и ги прибираме обратно. Този подход обаче няма да ви даде желаното чувство за ред. По-точно, първите няколко дни ще изглежда, че апартаментът се е променил до неузнаваемост, а след това всичко ще се върне към нормалното.

Хитри трикове за почистване, които правят дома ни сияещЧистият дом е щастлив дом  

За да не губите време и енергия, не забравяйте да изхвърлите ненужното по време на процеса на почистване. Ако редовно освобождавате място от ненужни неща, можете да създадете организирана система за съхранение, която не прелива.

Техника 2: Миете подовете всеки ден

Освен ако подът не е мръсен, това е загуба на време, тъй като основното количество прах все още лети във въздуха и не стои на пода. Ако в апартамента има страдащи от алергии, помислете за  пречиствател на въздуха или овлажнител за борба с праха - ще има повече ползи.

Техника 3: Миете прозорците с влажна кърпа

Вместо кърпа, която оставя влакнини, заложете на гумено скреперче, специално предназначено за почистване на стъкло, както и пореста гъба и микрофибърна кърпа, която перфектно абсорбира влагата. Тези инструменти значително улесняват процеса на почистване, тъй като ефективно премахват всички замърсявания и не оставят следи.

Техника 4: Подреждате дрехите в групи

Замисляли ли сте се, че вековният проблем „Няма какво да облека“ може да се дължи не на липсата на подходящи дрехи, а на неправилна организация на гардероба? Да дадем пример: свикнали сме да слагаме нещата в групи: дънки при дънки, тениски при тениски, рокли при рокли. Така е трудно да се разграничат онези елементи от гардероба, които се комбинират добре един с друг. Много по-лесно ни е да вземем дрехата, която лежи отгоре, отколкото да се опитваме да подредим правилно нещата. Така има дрехи, които носим ежедневно, и тези, които винаги лежат в гардероба.

 

Можете да решите проблема, като приложите една от популярните техники за съхранение на дрехи. Да не подреждате по принципа „сходно до сходно“, а за различни поводи: за работа, за среща, за разходка, за ходене до магазин и т.н. събирайте дрехи в една цветова схема (отлично решение, ако харесвате едноцветни тоалети). Също така елементите на гардероба могат да се комбинират в съответствие с времето. Опитайте различни техники, за да можете по-късно да решите коя е най-удобната и подходяща за вас.

Техника 5: Забърсвате всички повърхности в кухнята с една и съща гъба

Разнообразието от инструменти за почистване не ни пречи да използваме една и съща гъба за миене на чинии, дъски за рязане, плотове, печки и т. н. Така не само пренасяте мръсотия от една повърхност на друга, но също така помагате на бактериите да процъфтяват във вашата кухня. В резултат на това няколко часа, прекарани в почистване, могат безопасно да се считат за пропилени.

Малко познати трикове за бързо почистване на домаСъвети са блестящи резултати
Сподели: