Стилни проекти, които всеки може да направи

Направи си сам предложения за всеки дом  

3895

Търсите ли начин да промените нещо в дома, но не искате да инвестирате много пари? Ето няколко идеи, които ни дават експертите от IdealHome.   

Направете секция от дървени касетки

Запълнете празна ниша или подредете по цялата стена. Просто композирайте по ваше желание, закрепете касетките една за друга и прихванете към стената за повече устойчивост

Не ги претрупвайте с прекалено много вещи, за да изглежда секцията по – автентична.

Ако имате по- голяма щайга от вино, може да направите уникална странична масичка. Просто прикрепете в единия й край колелца, за да може да я местите из стаята. Облепете вътрешната част със страници от стари книги или списания.

 Направете ваша лампа

Старият буркан лесно се превръща в ефектна висяща лампа. За да я направите ви трябва продълговат буркан, фасунга, крушка. Направете дупка на капачката на буркана и сложете фасунгата. Завийте крушката, след което затворете буркана. За да не се вижда кабела, може да увиете около него въже.

Повторна употреба на двойните стълби

Намерете две еднакви по височина стълби и ги фиксирайте. Сложете дървени дъски на две или три от стъпалата, уверете се, че са здрави и устойчиви. Подредете любимите си аксесоари на тази нестандартна, но много ефектна етажерка.

Ефектни закачалки

Ако имате различни по стилове дръжки от шкафове или чекмеджета, не ги изхвърляйте. С тяхна помощ може да създадете винтидж закачалка за антрето или за аксесоарите в спалнята, например. Вземете дъска, почистете я и я боядисайте в желан от вас цвят, след което пробийте дупчици и закрепете дръжките. Вашата закачалка е готова.

Ефектно текстилно произведение

За да направите подобно ефектно произведение, няма да е необходимо голямо усилие. Трябват ви красива рамка, плат, декоративни цветя, клонки или пеперуди. Закрепете плата за парче картон или шперплат, уверете се, че е опънат добре и няма гънки. Декорирайте по желание.

 

 

Сподели: