9 неща, които може да почистите за по – малко от 5 минути

Бързо почистване за неочаквани резултати  

10843

Не се извинявайте, че нямате време да чистите. В ежедневието ни има много дребни неща, които може да подредим и организираме бързо – за не повече от пет минути, времето, в което чакаме вечерята да се изпече или в което няма какво да правим.

Чекмеджетата

Във всяка кухня има поне едно чекмедже, в което слагаме какви ли не неща. Отделете по-малко от 5 минути, за да изхвърлите остарелите и ненужни купони, стара поща или бележки. След като всички боклуци са махнати, групирайте нещата заедно.

Рафта за обувки

След дългия ден повечето хора са склонни просто да хвърлят обувките си на пода в коридора  или до входната врата. За не повече от 5 минути може да съберете обувките и да ги подредите в шкафа.

Чекмеджето с чорапи

Имате ли чекмедже пълно с чорапи, повечето от които си нямат чифт? Отделете малко време и съединете всички чорапи, а тези, които са самотни – изхвърлете.

Рафт в хладилника или килера

Много бързо може да преподредите един или два рафта в хладилника, да проверите срока на годност и да организирате продуктите.

Списанията

Вашите списания трупат ли се на масата в хола, докато чакат да бъдат прочетени? Ако има такива, които са на повече от три месеца, надали ще ги четете. Изхвърлете ги или ги дайте за рециклиране, а останалите сложете на видно място, за да се подсещате, че ви чакат да ги разгледате.

Кабелите

Топката кабели зад телевизора съвсем не е красива гледка. Затова отделете малко време и ги подредете.

Почистете прозорците или стъклените врати

Вземете препарат за стъкло и микрофибърна кърпа и почистете някой прозорец. Повявайте – става много бързо и няма да усетите как за седмица сте минали из цялата къща.

Почистете под мивката

Надникнете под мивката и вижте колко много препарати и кърпи имате. Само за пет минути може да реорганизирате всичко – изхвърлете празните или с изтекъл срок на годност бутилки, сгънете кърпите за почистване и забършете шкафа.

Избършете уредите отвън

Много хора забравят да почистят уредите отвън. Всъщност това отнема много малко време, но кухнята ще заблести. Вземете дезинфекцираща кърпа и минете по повърхността на печката, тостера, кафемашината…

Сподели: