Шест съвета за дизайн, които работят

Шест съвета за дизайн, които работят

Независимо дали живеете в уютен апартамент или голяма къща, всички искаме да създадем своето идеално жилище. Проблемът е, че когато не знаете откъде да започнете, всичко може да изглежда доста непосилно.

10 идеи за модерен дизайн на всекидневната

В червено Тайната да опитомите червеният цвят е да балансирате с бяло. Червените стени са омекотени с бялата камин...

12/12/2022

Ако искате да надстроите дома си и да му придадете моментално „уау“ фактор, има няколко лесни за следване съвета, които винаги работят. Ето кои са те:

1. Заложете на големи огледала 

5 трика от интериорните дизайнери

Тумбестите възглавници са артистични Все пак бъдете умерени с пълнежа, нека не изгеждат като топчета, а просто да ...

08/05/2016

Огледалата са чудесен начин да отразявате естествената светлина в стаята, да направите малката стая да изглежда по-голяма и да се почувства ефирна и по-отворена. За ефективни резултати облегнете голямо огледало на стена срещу прозорец, така че светлината да осе отразява. За малките пространства изберете огледала, които се простират от пода до тавана, за да увеличите максимално светлината.

Освен това, ако искате да озарите тъмна стая, огледалната стена също ще свърши работа. Монтираните на стена огледала работят добре, за да отразяват светлината, създават илюзията за по-голямо пространство и моментално правят стаята ви отворена и просторна.

2. Купете мебели с правилния размер за пространството

Случвало ли ви се е да купите нещо за дома си, само за да разберете, че е твърде голямо (или малко) за стаята? Ето защо е важно винаги да проверявате размерите на мебелите, преди да купите, и да намерите стил, който е пропорционален на стаята. Така че, ако вашето пространство е твърде компактно за конвенционална, правоъгълна маса за хранене, кръглата маса ще заема по-малко място.

Друг основен съвет е да повдигнете мебелите си. Вместо тежки мебели и тромави дивани - особено в малки стаи, изберете дивани и фотьойли с тесни подлакътници и повдигнати на по-високи крака. Номерът тук е, че това ще създаде илюзията за по-голяма стая и ще позволи на естествената светлина да тече по-добре.

3. Използвайте вертикалното пространство

Мебелите не винаги трябва да са разпръснати. Друг основен съвет е да използвате вертикалното пространство - може да монтирате плаващи стенни рафтове, вертикални шкафове или интелигентни модули за съхранение, за да освободите ценно подово пространство.

4. Наслоете тъканите 

Няма нищо по-хубаво от това да се върнете в топъл и релаксиращ дом. Покривала, меки одеяла и плюшени възглавници на диваните са добър избор за постигане на този уют.

Освен това е добре да смесвате текстурите и цветовата схема, за да не изглежда всичко еднакво. Интересното е, че меката мебел е един от хитрите начини за намаляване на шума в дома ви. Плюшени мебели като тапициран диван, пейка или дори дебели възглавници, дебелите килими върху подовете от твърда дървесина също могат да помогнат за блокиране на шума и също така не позволяват на мебелите да издават много шум, когато се местят.

5. Скрийте безпорядъка 

Когато проектираме пространство, често забравяме за функционалността и практичните решения за съхранение. За да избегнете претрупаните пространства, прикрийте безпорядъка с многофункционални мебели като пейки, кутии за одеяла или плетени кошници. Това са хитри начини за скриване на безпорядъка, както и за удвояване като допълнително място за сядане или съхранение. Плюс това, ако имате разхвърляни обувки, трупани до входната врата, ето 7 спестяващи място начина да подредите обувките във входа си.

6. Не претрупвайте стените

Независимо дали става дума за семейни снимки, абстрактно изкуство за стена или стилни плакати, картините по стените могат да добавят персонална нотка. Съществува обаче опасност да прекалите и да направите стените да изглеждат претрупани.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...