Професионални трикове, за да почистите дома си много по-бързо (част 2)

Професионални трикове, за да почистите дома си много по-бързо (част 2)

Вече ви показахме няколко трика за почистване и се убедихте, че с нашите експертни съвети можете да кажете сбогом на часовете, прекарани в чистене, и да получите повече свободно време, за да се насладите на любимите си занимания. Така че, ако сте готови да направите почистването лесно, вижте нашите професионални трикове, които ще ви помогнат да почистите дома си по-бързо и да го поддържате така през целия ден.

Не се нуждаете от специални продукти за почистване ако имате това

Според изследване през седмицата харчим с 30 минути по-малко време в почистване отколкото преди две години. Причината...

25/01/2017

Ето следващите 5 съвета: 

6. Не търкайте, а само напръскайте.

6 трика за бързо почистване на кухнята

Сега, когато времето навън е снежно и мразовито, защо да не се възползваме от повечето часове, които прекарваме у дом...

17/01/2017

Използването на спрей за почистване на повърхности може да ви спести много време в сравнение с търкането. Влезте в стая и започнете да пръскате всички повърхности отляво надясно. Преместете се в следващата стая и повторете процеса, без да изтривате нищо.

 

След като напръскате всички стаи, оставете продукта да престои известно време, за да абсорбира мръсотия или мръсотия. След това се върнете в първата стая и започнете да бършете. Този лесен метод ще остави вашите повърхности чисти и блестящи, без да се налага да търкате. Опитайте този експертен съвет, за да направите рутинното си почистване по-бързо и по-ефективно!

7. Не забравяйте цоклите.

Первазите могат бързо да съберат много прах и често се пренебрегват по време на почистване, защото не ги смятаме за съществени. Въпреки това, къщата ви може да изглежда нечиста, ако дъските ви са мръсни. Представете си, че влизате в ресторант или кафене с прашни первази - това може да накара цялото място да изглежда нехигиенично.

За да избегнете този проблем в дома си, вземете влажна кърпа и избършете первазите отляво надясно, докато почиствате повърхностите във всяка стая. Отнема само минута (най-много) на стая, но може да направи огромна разлика в цялостната чистота на вашия дом. Така че не забравяйте да включите почистването на перваза в рутината си за чист дом.

8. Почистете тапицерията с пара.

Поддържането на подходяща хигиена на меката мебел е от решаващо значение, тъй като тя може да приюти големи количества акари и бактерии. Докато прахосмукачката може да премахне някои отломки, само почистването с пара може да премахне акарите. Меката мебел, като дивани и матраци, може да има между 100 000 до 10 милиона прахови акари на повърхността, които се хранят с мъртви кожни клетки и се размножават бързо.

Дори ако в момента не сте алергични към прах или акари, те могат да предизвикат алергии в бъдеще. За да поддържате дома си здрав и свободен от акари, се препоръчва редовно да почиствате меката си мебел с пара, в идеалния случай на всеки 6 до 12 месеца, в допълнение към седмичното почистване с прахосмукачка. Като включите почистването с пара в рутинното си почистване, можете ефективно да премахнете акарите и бактериите и да дишате по-лесно в дома си.

9. Използвайте препарат за съдове като почистващ препарат за стъкло

Вместо да харчите пари за препарат за почистване на стъкла, знаете ли, че можете да постигнете кристално чисти повърхности с препарат за съдове? Не само оставя лепкавите повърхности искрящо чисти, но също така е много ефективен при премахването на натрупания котлен камък от прозорците и огледалата в банята.

Тайната на неговата ефективност се крие в молекулите на почистващия препарат, които, когато се комбинират с вода, създават супермолекула, която абсорбира всякаква мръсотия, масло или остатъци върху стъклените повърхности. В резултат на това вашите чаши, прозорци и съдове ще останат искрящо чисти. Така че, ако търсите достъпен и ефективен начин за почистване на вашите стъклени повърхности, опитайте да използвате препарат за съдове вместо препарат за почистване на стъкла.

10. Почиствайте уредите веднага

Поддържането на вашите уреди чисти е от решаващо значение за предотвратяване на навлизането на химикали в храната ви. За да избегнете петна, които могат да бъдат трудни за премахване, почистването на уреди като тостери, печки/фурни и микровълнови печки веднага след употребата им е от решаващо значение. Тези уреди работят с топлина и разпиляна храна, което лесно може да причини петна, които стават по-трудни за почистване, когато изстинат.

Като следвате тези прости съвети, можете да поддържате уредите си в отлично състояние и да гарантирате, че храната ви е безопасна за консумация.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...