Професионални трикове, за да почистите дома си много по-бързо (част 1)

Професионални трикове, за да почистите дома си много по-бързо (част 1)

Ако ви е писнало да прекарвате години от живота си в почистване на дома си, не се притеснявайте – има много съвети и трикове, които да ви помогнат да ускорите процеса. От премахване на бъркотията до оптимизиране на рутинното ви почистване и използване на правилните инструменти, можете да поддържате дома си чист и организиран, без да жертвате твърде много време.

6 съвета за почистване на праха у дома

Прахът има онзи неприятен навик да се събира в тези кътчета и цепнатини, които мислим, че сме почистили, като в ъглит...

26/02/2017

1. Започнете с премахване на бъркотията

Разчистването на дома ви може да направи почистването много по-лесно и по-бързо. Може да изглежда като безсмислено, но пропускането на тази стъпка е лесно, когато бързате. Въпреки това, поставянето на всичко на мястото му преди почистване ще ви спести време и усилия в дългосрочен план.

Да поиграем на….почистване

Пролет чука на вратата и все повече хора си мислят за пролетно почистване. Сега е най-подходящият момент за почистван...

28/03/2017

За да започнете да организирате, минавайте по една стая наведнъж. Съберете всичко, което не принадлежи, и го поставете на правилното му място. Това включва книги, играчки и електронни устройства. След като поставите всичко там, където му е мястото, ще останете с подредена стая, която се почиства много по-лесно.

 

2. Използвайте торба за боклук

Когато подреждате дома си, наличието на торба за боклук наблизо може да промени играта. Това е чудесен инструмент, който ви помага да се отървете от всички елементи, които вече не са необходими или които може да са боклук. Правейки това, ще спестите време по-късно, като няма да се налага да обикаляте из къщата и да събирате кошчета за изхвърляне.

Освен това се опитайте да махнете предмети, които не сте използвали през изминалата година. По този начин ще предотвратите безпорядъка и ще улесните поддържането на дома ви подреден. Не забравяйте, че е важно редовно да преглеждате вещите си и да се отървете от това, което вече не ви трябва. Това ще освободи място в дома ви и ще ви даде по-бистър ум. Така че вземете торба за боклук и започнете да разчиствате бъркотията следващия път, когато подреждате!

3. Носете със себе си уреди и препарати за почистване

Когато става въпрос за почистване, изборът на правилните продукти е жизненоважен за постигането на искрящо чист дом. Не е нужно обаче да харчите пари за скъпо или сложно оборудване, за да свършите работата. Вместо това изберете основни почистващи продукти, като дезинфектанти за хигиена, белина, препарат за почистване на котлен камък за баня, препарат за почистване на стъкла, почистващи кърпи и препарати за почистване на четки.

За да направите рутинното си почистване по-ефективно, съберете всичките си почистващи предмети в кошница и ги носете от стая в стая. По този начин ще имате всичко необходимо на една ръка разстояние и няма да губите време в търсене на почистващи препарати.

4. Първо избършете праха, после вакуумирайте.

Почиствате ли с прахосмукачката и почиствате цялата си къща първо, за да премахнете трудното почистване? Ако го направите, може да забележите, че вашите подове и килими все още изглеждат мръсни, независимо колко ги почиствате. Но защо се случва това?

Когато бършете прах и почиствате повърхности, проблемът е, че цялата мръсотия, трохи и отломки падат върху пода. Така че, ако първо прахосмучите, вие просто почиствате пода от предишните отпадъци и добавяте нова мръсотия обратно върху него.

За да избегнете този проблем, първо трябва да почистите останалата част от дома си и да оставите подовете за накрая. Следвайки този метод, вие ще можете да поддържате подовете си по-чисти и ще се уверите, че усилията ви за почистване се отплащат.

5. Не пренебрегвайте повърхности

Почистването на дома ви може да бъде обезсърчително, особено когато ви се струва, че няма петна. Но какво ще стане, ако ви кажем, че можете да направите рутинното си почистване по-ефективно, като промените начина си на мислене? Вместо да почиствате само видимо замърсени повърхности, считайте всички повърхности за нечисти, дори ако изглеждат чисти.

Бактериите могат да присъстват на места, които изглеждат чисти, така че почистването на всеки ъгъл на вашия дом е от съществено значение. Започнете, като влезете във всяка стая и почиствате отляво надясно по схема. Този метод гарантира, че почиствате цялата си къща, без да пропускате петна. Като приложите този лесен трик, ще имате по-чист и по-здравословен дом за нула време!

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...