6 трика за бързо почистване на кухнята

Които може да реализирате през уикенда

1943

Сега, когато времето навън е снежно и мразовито, защо да не се възползваме от повечето часове, които прекарваме у дома и да не почистим добре. Предлагаме ви няколко съвета за перфектно почистване на кухнята, които може да реализирате през уикенда.

1. Почистете хладилника

Извадете всичко от хладилника и изхвърлете това, което е с изтекъл срок на годност. Избършете рафтовете с бял оцет (той е анти-бактериален), бурканите и бутилки, преди да ги върнете обратно. Накрая поставете малка купичка със сода бикарбонат в задната част, която ще абсорбира всякакви миризми.

2. Сега почистете килера

Отново извадете всичко (всичко!) и изхвърлете продуктите с изтекъл срок на годност. Пакети с брашно, ориз, макарони, захар, паста и каквото имате сложете в чисти буркан. Надпишете ги и върнете по местата. Сега не е ли по- добре?

3. Почистете фурната

Уф, знаем - това е ужасно. Но обещаваме, че ще е много лесно. Извадете решетката и махнете металните скоби. Сложете ги в топла вода с препарат за съдове за една нощ. Натъркайте вътрешната страна на фурната с микс от сода за хляб и вода и оставете за една нощ. На следващия ден изтрийте с влажна кърпа, а после с мек парцал. Минете и с бял оцет. Изплакнете металните елементи и ги монтирайте обратно. Сега вече може да изпиете чаша вино като награда!

4. Кутии

Извадете всички кутии и ги групирайте според големината им, съберете капаците и ги подредете.

5. Почистете дъската за рязане

Почистете дървената дъска за рязане с мек антибактериален сапун и изплакнете с топла вода. За по – силно замърсените дъски използвайте сол и половинка лимон. Отново изплакнете и подсушете.

6. Почистете мивката

Най- лесно това може да стане със сода и разреден оцет, който да впръскате. Изплакнете с топла вода. 

Сподели: