Неочаквано полезни неща, които можете да направите с хартиена торба

Неочаквано полезни неща, които можете да направите с хартиена торба
Източник: unsplash.com

Кафявите хартиени торбички са атрибут, който приемаме като нещо за еднократна употреба, но се оказва, че са изключително полезни и в помощ на всяко домакинство.

9 неща, които могат да се развалят, ако се бършат с обикновена хартиена кърпа

Ползите от хартиените кърпи са очевидни: те са идеални за премахване на някои петна, забърсване на ръце, почистване н...

10/02/2022

Следващият път когато купите нещо в хартиена торба, не я изхвърляйте, а вижте колко полезни неща може да направите с нея.

1. Помогнете на плодовете да узреят по-бързо

7 неочаквани приложения на тапетите

Тапетите никога не са губили своя чар, когато става дума за вътрешен интериор. През последните години обаче завръщане...

11/03/2020

Това работи за някои видове плодове - банани, домати, круши, праскови, авокадо и др. Просто поставете плодовете вътре, затворете горната част на торбата и я оставете да престои на плота за ден или два. Плодовете отделят газ етилен с течение на времето и хартиената торба ще улови газа вътре, което ще доведе до по-бързото им узряване.

2. Почистете прозорците

Разкъсайте хартиен плик, смачкайте го и го използвайте, за да почистите прозорците си! работи идеално, защото хартията оставя след себе си блясък без мъх и ивици!

3. Сервирайте закуски

Използвайте хартиени торбички, за да сервирате снаксове на парти или събиране! Те имат страхотен рустикален вид като купи за сервиране и няма да се налага да миете толкова много чинии, когато партито ви приключи. Просто навийте горната част на плика надолу, изсипете вътре снакс и сервирайте!

 

4. Събирайте компост

Друг чудесен начин да използвате хартиени торби е да събирате остатъци за компост. Самият плик може също да стане част от тази компостната купчина.

5. Опаковайте подарък

Можете да използвате хартиена торбичка, за да опаковате малък подарък! Просто разрежете чантата и я използвайте като хартия. Увийте парче канап за автентичен вид. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...