Как да подготвите дома си за гости за един час

Как да подготвите дома си за гости за един час
Източник: unsplash.com

Независимо дали сте домакин на експертно планирано парти или среща в последния момент, едно нещо остава същото – имате нужда от красив, чист дом. В целия хаос на ежедневието, може да е трудно да се намери време за правене на каквото и да било, камо ли за цялостен домашен дизайн.

6 съвета за почистване на праха у дома

Прахът има онзи неприятен навик да се събира в тези кътчета и цепнатини, които мислим, че сме почистили, като в ъглит...

26/02/2017

Ето няколко съвета, с които няма да изпадате в подобна ситуация и домът ви ще е винаги чист и подреден .

Подреждайте всеки ден

13 трика за пролетно почистване

Ако пролетното почистване тепърва предстои при вас, не се настройвайте за голямо търкане и тежка работа. Защото с лес...

20/04/2017

Най-добрият начин да осигурите бързо дълбоко почистване е да поддържате нещата възможно най-подредени всеки ден. Създайте си график за ежедневно почистване, като изпълнявате няколко домакински задължения всеки ден, за да изглежда всичко организирано през натоварения сезон.

Когато нещата са под контрол, бързото дълбоко почистване не изглежда толкова плашещо.

Бъдете добре подготвени

Наред с ежедневното подреждане, независимо от плановете ви за гости, е добре да имате под ръка почистващи препарати и аксесоари. Започнете с любимите си почистващи продукти – никога не боли да се запасите с празнично миришещи свещи или освежители за въздух.

Разделяй и владей

Това може да звучи по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но е важно: „Привлечете помощници“. Независимо дали включва вашия партньор или децата, които да ви помогнат с дълбокото почистване, дайте задачи на всеки и разпределете време, за да има и малко състезателен дух.

Първо почистете банята

Подобно на обичайния ви списък със задачи, добре е първо да изпълнявате най-изтощителните задачи. Баните често могат да бъдат най-малките части в дома и да отнемат най-много време за почистване, така че започнете с тоалетната и душа и след това да преминете към плочките и мивката.

Дайте приоритет на ключовите стаи

След като баните са чисти, трябва да се съсредоточите върху пространствата, които гостите ви най-вероятно ще видят. Това може да хол, кухня или трапезария. Не губете време за спалнята или пералното помещение, ако гостите ви няма да бъдат в тях.

Изчистете подовете

По отношение на подреждането започнете от дъното на стаята нагоре. Гостите няма да се чувстват добре дошли, ако трябва постоянно да маневрират около кучешки играчки или детски кубчета над пода.

Дори да не е необходимо да почиствате дълбоко подовете, трябва да се уверите, че зоните, в които ще бъдат гостите, са свободни от бъркотия и отломки.

Ангажирайте всички сетива

Свежият аромат може да накара дома ви да се чувства топъл и привлекателен. Лесно е да създадете ефект на чисто пространство - като запалите свещ, използвате ароматизиращ спрей или прясно изпечен десерт, преди да пристигнат гостите.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...