Как да се отървете от статичното електричество по дрехите

Как да се отървете от статичното електричество по дрехите
Източник: unsplash.com

Ако някога сте се чудили как да се отървете от статичното електричество в дрехите имаме решение. При това съвсем лесно. Статичното електричество реално не е вредно, но може да бъде много досаден проблем, особено с прането – надали някой обича да носи статични дрехи, които залепват по тялото!

12 трика за пране, които ще променят дрехите и живота ви

Нека си го кажем - прането е скучна работа. Но тя също така е от ключово значение за удължаване живота на вашия гарде...

10/01/2016

Какво причинява статично прилепване?

Статичното прилепване обикновено се образува във вашата сушилня през последните минути от цикъла на сушене, когато триенето между сухи тъкани създава електростатичен заряд. Статичното електричество се образува лесно в условия със сух въздух, поради което статичното прилепване обикновено е по-голям проблем през зимата, когато ниските температури означават ниска влажност.

Полезни джаджи за прането

Не всеки от нас разполага с мокро помещение у дома, но във всеки дом има местенце, около което са организирани пералн...

29/11/2016

И така, как да намалите статичността ?

1. Не сушете дрехите си напълно

Едно от най-лесните и ефективни решения за предотвратяване на образуването на статично електричество е да извадите дрехите си от сушилнята, преди да са напълно изсъхнали. Когато са влажни, е по-малко вероятно по тях да се натрупа електрически заряд.

2. Добавете сода за хляб към пералнята

Содата за хляб може да направи чудеса, включително да предотврати статично електричество в дрехите. Добавянето на 1/2 чаша сода за хляб към вашата пералня заедно с дрехите ви не само помага за намаляване на свободните електрони, които могат да причинят натрупване на статично електричество, но също така омекотява дрехите и премахва миризмите.

3. Разделете тъканите преди сушене

Синтетичните тъкани като полиестер и найлон са по-податливи на натрупване на статично електричество, отколкото естествените тъкани като памук. Ето защо сушенето на синтетика отделно от останалите дрехи може да помогне за намаляване на статичното електричество.

4. Изсушете дрехите си на въздух

Никога не подценявайте ползите от сушенето на въздух. Както споменахме сушилните са основен фактор за натрупването на статично електричество.

5. Използвайте топки за сушене

Има причина от използването на топки за сушилня! В допълнение към намаляването на времето за сушене и омекотяването на тъканите, те също абсорбират част от влагата, отделяща се от дрехите, докато съхнат. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...