Как да привлечете богатство към дома

Как да привлечете богатство към дома
Източник: unsplash.com

Фън шуй е практиката за подреждане на елементи в пространството, за да се насърчи максималния възможен поток от положителна енергия, известна още като чи. Древно китайско изкуство, тази философия предполага, че можете да увеличите своето изобилие, жизненост и щастие чрез създаване на хармонична среда, в която Чи може лесно да тече. Но внимавайте: лесно е да нарушите своята чи. Какво може да блокира жизнената жизнена сила в собствения ви дом и какво трябва да направите, за да направите нещата много по-добри много бързо?

Фън шуй идеи за кухнята

Ако харесваме кухнята си, е логично, че бихме искали да прекарваме повече време в нея, приготвяйки вкусни ястия, коит...

14/01/2016

Изчистете коридора

Обувки, палта, чанти, раници, детски спортни екипи – махнете всички неща, които имат тенденция да се натрупват близо до входната врата. Това е входът към дома, а когато е блокиран, ограничава възможностите за влизане на позитивна енергия.

Фън шуй промени за дома

Вместо да взимате решения, които със сигурност няма да спазите, или да си купувате скъпи карти за фитнес, които после...

01/12/2015

Отървете се от бъркотията навсякъде

Безпорядъкът насърчава застояла енергия. Дом без бъркотия, изпълнен само с предмети, които наистина обичате или използвате редовно, позволява на положителната енергия да тече свободно. Разбира се, не можете и не трябва да се отървете от всичко, но имате нужда от стратегия за съхранението му. Табуретка със скрито място за съхранение ще държи безпорядъка далеч от погледа, както и ще осигури допълнителна площ за сядане или повърхност.

Изхвърлете храната с изтекъл срок на годност

Кухнята се счита за източник както на богатство, така и на здраве. Изчистите килера от стара храна, подправки и всичко, което е с изтекъл срок на годност. Също тайа хладилник, пълен с почти празни кутии, като буркани с малко количество мармалад или дресинг за салата, не приканва към изобилие.

Махнете телевизора от спалнята си

Знаем, знаем – обичате да гледате филмми и да се отпуснете. Но той отвлича вниманието от двете основни цели на пространството: възстановяване на здравето (сън) и изграждане на взаимоотношения (страст). Безпорядъкът, натрупан около леглото, или дори колекция от семейни снимки на скрина, също могат да ви притесняват

Премахнете произведение на изкуството с грешно послание

Произведението на изкуството е продължение на това кои сме ние или това, което желаем. Ето защо е добтре да внимавате за това, което излагате на показ. Ако сте несемейни например и търсите партньор, избягвайте снимки на „единичен обект“. Ако искате да създадете семейство, изберете снимки с деца или групи в тях.

 

Не носете вкъщи бонсай дървета

Макар да имат „дзен“ привлекателност, те представляват забавен растеж, който не успява да достигне своя потенциал. За да поддържате положителната енергия да тече около най-успешното ви аз, изберете високо, широко, листно зелено живо растение в дома си.

Изхвърлете предмети с негативни асоциации

Във фън шуй целта е да насърчите вашето благополучие, като се обграждате с положителна енергия. Задържането на предмети, които предизвикват негативни напомняния всеки път, когато ги видите, не допринася за цялостната положителна атмосфера на вашия дом. Така че, ако съхранявате патерици от инцидент на ски в задната част на гардероба си, трябва да ги изхвърлите веднага.

Изхвърлете повредени кухненски съдове

Когато използваме стари съдове за ядене и надраскани тигани за готвене, увреждането им води до лошо здраве и обедняване. Купете нови, за да привлечете богатство и благополучие. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...