Как да премахнете миризмата от обувките

Как да премахнете миризмата от обувките
Източник: unsplash.com

Много хора просто се опитват да се отърват от миризмата на обувки с помощта на спрей за дезодориране на обувки. Но дали това е правилният начин? Предлагаме ви съвети, с които ще разберете как да елиминирайки както миризмата, така и бактериите, причиняващи я.

Как да организирате обувките на малко пространство

Приберете ги в кутии За повече стил може да използвате еднакви по цвят, но различни по размер кутии. Или пък залож...

04/05/2016

Ако обувките ви миришат, можете да увеличите шансовете си за успех в унищожаването на миризмата, като изпробвате следния метод, който съчетава няколко от ефективните подходи, за които ще научите по-подробно в тази публикация.

1. Сода за хляб

10 идеи за съхранение на обувките

Kогато коридорът е малък повечето от нас се сблъскват с проблема с липсата на място за обувките. Натрупаните чифтове ...

15/11/2017

Всеизвестно е, че содата неутрализира миризмите. Най-добре е да го оставите да работи поне една нощ или за предпочитане 24 часа. За много устойчиви миризми може да са необходими няколко дни или повече - ако случаят е такъв при вас, постарайте се да сменяте содата за хляб на всеки 24 часа.

2. Почистване с етерични масла

Капнете няколко капки от едно или няколко етерични масла върху няколко памучни топки, поставете ги във всяка обувка и оставете обувките да престоят една нощ.

3. Оставете ги навън

Ако навън е слънчево и топло, изложете обувките си на слънце за няколко часа. За обувките, които миришат от бактерии, причиняващи неприятна миризма, оставянето им да изсъхнат напълно на слънце може да направи чудеса!

4. Замразете обувките

Можете също да използвате фризера, за да се справите с миришещите обувки! Смачкайте вестник, приберете ги плик и поставете във фризера за една нощ. Бактериите, причиняващи неприятна миризма, не могат да оцелеят при ниските температури, което прави това лесен и ефективен начин да оставите обувките си да миришат по-свежо.

5. Използвайте лимонови кори

Поставете малко лимонови кори в обувките за една нощ. Ако влагата не е проблем, това ще ви помогне да осигурите свеж аромат на миризливите обувки!

6. Използвайте спирт

Налейте малко спирт в бутилка със спрей, след което напръскайте обилно вътрешността на миризливите обувки. Бързото изпаряване на алкохола ще помогне за премахване на миризмата, ще ги изсуши и ще убие бактериите.

7. Използвайте парче сапун

Друго лесно решение е да поставите парче сапун във всяка обувка и да я оставите за една нощ. Порестият сапун ще помогне да абсорбира миризмата вътре в обувките и ще остави след себе си свеж, чист аромат. (Това е чудесен метод, който можете да опитате, ако имате няколко използвани парчета сапун!)

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...