9 трика, с които ще поддържате къщата си чиста по-дълго

Въпрос на няколко минути 

822

Дори да сте човек, който обича да чисти и домакинската работа не му е неприятна, най – вероятно няма да откажете някои хитри съвети за по – бързо или по – лесно организиране на дома.

8 мръсни места вкъщи, на които забравяте да почиститеСправянето с мръсотията вкъщи изобщо не е лесна задача

А подозирате ли, че само с няколко минути допълнителни усилия лесно ще поддържате дома си чист по-дълго, отколкото обикновено! Идеята е да мислим превантивно, и така ще може да се радвате на по-организиран и спретнат дом.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат.

Най-добрите съвети за почистване от бабаПравила, които са издържали изпитанията на времето  

1. Дръжте консумативите за почистване под ръка

Запасете се с няколко кърпи от микрофибър и ги съхранявайте на места, където се налага най-често почистване  - като вашата кухня и баня. Така е по-вероятно да избършете бъркотията веднага.

2. Спрей против замъгляване на стъклата

 

Ако в банята имате стъклен параван, почиствайте го със спрей, който отблъсква водата, за да го поддържате чист по-дълго. Също така той може да предотврати натрупването на сапунени остатъци и петна от твърдата вода.

3. В къщи без обувки

Правилото „без обувки в къщата“ е един от най-лесните начини да поддържате къщата си чиста. Обувките нанасят прах, мръсотия и отломки, така че ако създадете навик да се събуват на вратата, може да означава много по-малко почистване на пода!

4. Използвайте фолио за лесно почистване

Почистването след хранене е бързо и лесно, когато застелите тавите с фолио преди да ги използвате. След употреба просто го махнете, изплакнете и тя ще бъде готова за употреба отново.

5. Използвайте протектори за възглавници и матраци

Обемни предмети като възглавници и матраци отнемат време и усилия за почистване. Можете да улесните работата си, като сложите перящи се протектори. Така само ще ги свалите и изперете.

6. Изтрийте восъчна хартия върху неръждаема стомана

Изтрийте с восъчна хартия крановете в банята. Така ще се образува тънка восъчна бариера, която помага за отблъскване на петна и прах.

7. Почистете, докато вървите

Никоя домакиня не обича маратон по почистване вечер. Но ако съчетаете готвене и чистене, ще се радвате на по – организиран дом без усилия. Например докато чакате яденето да се изпече,  забършете плотовете.

8. Слагайте всичко на място

Преди лягане минете през всяка стая и вижте дали всичко е на мястото си. Отнема само  няколко минути, а на сутринта няма да се налага да оправяте и подреждате, бързайки за работа.

9. Не забравяйте завесата за душ

Когато излезете от душа, не забравяйте да дръпнете завесата, за да улесните съхненето й, както и образуването на мухъл и плесен.

Съвети за екстремно почистванеСъвети за бързо почистване при неочаквани гости
Сподели: