Стар панелен апартамент се превърна в уютен дом за младо семейство

Старо не означава скучно 

5004

Възможно ли е старо панелно жилище от 50 – те години на миналия век да се преобрази в модерен дом, със съвременно излъчване и стилно оформление? Да, ако бъде внимателно планирано и оставено в ръцете на опитни професионални архитекти.

Апартамент от 13 кв. м. Защо не!Дизайнерът му живее в него вече 7-ма година

Собствениците на тристаен апартамент в Москва се обръщат към архитектурно бюро, което създава спокойно пространство с неутрален нюанс на стените и топли цветови акценти. Като фон архитектите избраха перлено сиво, особено актуално днес и го разнообразяват с различни вариации на червено и розово.

Архитектурата на апартамента повлия на структурните особености и оформлението: екипът трябва да работи с високи тавани, големи прозорци, дълъг коридор и носеща стена между хола и другите стаи.

9 идеи за белите стени у домаПространството с бели стени изглежда твърде скучно

Коридорът

Тесният коридор разполага с два гардероба до тавана, в долната част на които има чекмеджета за обувки. Бяла ламперия дава текстура, а лампите фенер правят пространството по – светло. Пейка с червена кожена седалка придава цвят и текстура.

Дневна-трапезария

Социалната зона е условно разделена на две функционални зони: трапезария и хол, които са отделени с диван. Допълнителен инструмент за зониране е рамкирането по стените.

Зоната за хранене се състои от трапезарна маса за шест души, конзола с чекмеджета, която се използва за съхранение и сервиране. В зоната за отдих има ярка мека мебел с прозрачна масичка за кафе, а между двата прозореца -  скрин с медия зона. Интериорът на хола е в светли перлени нюанси, преплетени с розово и ярко зелено.

Кухнята

Кухнята е L-образен модел от пода до тавана, мивка под прозореца и плот, който продължава перваза на прозореца. Вдясно от мивката е миялна машина, а в дясно има малък шкаф за вино.

Гърбът е от ръчно направени стъклени плочки.

 

Спалня

За нея дизайнерите избират по-дълбока цветова схема, отколкото за другите стаи. Стената зад главата на леглото е акцент и е имитация на тухла.

Нощните лампи са избрани в контраст с текстурата на тухлата, а на таблата на леглото има допълнителни лампи за четене.

Алтернатива на едностаен апартаментНарича се Shelter Bygg
Сподели: