8 странни продукта, които правят почистването на кухнята по-бързо

Ефективно, евтино и лесно почистване

2202

Почистването на кухнята е деликатен и сложен въпрос. Тук няма да свършат работа само кърпа за прах и влажна кърпа. Трябва да се погрижите за печката, микровълновата, фурната, котлони, плота, уредите…. Този списък може да бъде продължен още много, защото всичко, което е тук  изисква внимание и редовно почистване.

6 трика за бързо почистване на кухнятаКоито може да реализирате през уикенда

Всъщност има няколко нестандартни продукта, които могат да улеснят процеса на почистване на кухнята и до ри да го направят по – забавен. Готови ли сте за изненади?

Отговори на 5-те най-често задавани въпроса - Какво е бъдещото отопление и какво трябва да знаем преди да изберем?

1. Кока-кола за почистване на филтъра на абсорбатора

Прахосмукачка прави революция в почистванетоДоньо Иванов, регионален мениджър на Mercatus разказва за предимствата на iRobotГазираните напитки като Кока - кола могат да се използват като почистващо средство. Понякога те действат по – добре и от стандартните почистващи препарати. Всичко, което трябва да направите, е да поставите филтъра в широк съд с кола и да оставите за еда нощ. На следващия ден измийте с гореща вода.

2. Алкохол за стъклени чаши

С помощта на чист алкохол като водка, ракия или бренди може да излъскате кристалните и стъклени чаши. Просто навлажнете суха кърпа и забършете.

3. Хартиена кърпа в хладилника

Надали има някоя домакиня, която обича почистването на хладилника. За да улесните тази задача, постелете рафтовете, върху които слагате бутилки или плодове и зеленчуци. Така ще натрупването на конденз. Освен тях, чудесно решение са и малките торбички от силикагел, които може да намерите в кутията с обувки.

4. Вряла вода за микровълновата

Само за 4-5 мин ще решите проблема с мазнините в микровълновата. Ето как: сложете купичка с вода и пуснете за 3 минути на пълна мощност. Оставете за още 1-2 минути, а след това махнете купичката и забършете с хартиена или микрофибърна кърпа мазнините, които да се разхлабили.

5. Брашно срещу мазнини

Обикновено мазните петна на котлона са почти невъзможни за почистване с мека гъба, така че трябва да прибягвате до по – драстични мерки. Но това изобщо не е решение за новите поколения котлони. Ако повърхността изисква деликатни мерки, използвайте брашно. Поръсете мазните петна, изчакайте няколко минути и след това збърете. Така можете да се отървете от мазните петна, без да се страхувате драскотини.

6. Активен въглен като средство за борба с миризмите

Абсорбирането на неприятни миризми в хладилника, шкафа или на друго място, може бъде решено с обикновен активен въглен. Трябва само да сложите няколко хапчета на мястото, откъдето идва "ароматът" и да изчакате. Обикновено процесът на "абсорбция" отнема от няколко часа до един ден, в зависимост от силата на миризмата.

7. Майонеза за растенията

Ако сте сред почитателите на изкуствените растения или просто не може да гледате живи у дома, за да им придадете лъскав вид ги забършете с….паста от вода и майонеза. Лесно и работи!

8. Чорапи за пода

Ето една основателна причина да не изхвърляте скъсаните или загубените чорапи, особено ако са по – плътни. Превърнете ги в кърпа за почистване на пода. Просто нанижете на пръчката на мопа за сухо почистване и забършете.

Почистете дома си с помощта на фън шуйПреди настъпването на лятото е време да почистим дома си, да освежим и да внесем ведро настроени. Предлагаме ви няколко начина да направите това с помощта на фън – шуй
Сподели: