Прахосмукачка прави революция в почистването

Доньо Иванов, регионален мениджър на Mercatus разказва за предимствата на iRobot

3493

Прахосмукачките – робот стават все по-популярни у нас последните години. Все още обаче много домакини са недоверчиви към тези модерни технологии. Какво е тяхното предимство спрямо другите? 

Популярността и интереса към продуктите ни расте с всеки изминал ден. iRobot е с пазарен дял над 80% в България в категория роботизирани прахосмукачки, което е доказателство за доверието към бранда. Продаваме качествен продукт, който е в голяма помощ на домакинствата. Основното предимство на роботизираните прахосмукачки е пълната автономност на работа. Роботите почистват помещенията изцяло сами, без да се налага домакинята да присъства по време на почистващия цикъл. Също така в края на работата iRobot се прибира на зарядната станция сам, където се зарежда за следващото почистване.

Каква е разликата между прахосмукачка робот и подочистачка робот?

Основната функция на прахосмукачката робот iRobot Roomba е да почиства замърсяванията по пода, като всяка стандартна прахосмукачка. Тук това се случва посредством тристепенна почистваща система Aeroforce. Чрез нея Roomba буквално елиминира нечистотиите от всяко кътче на стаята и ги всмуква в контейнера. Добрата новина при нас е, че продуктите ни успяват да уловят дори и най-финия прах, като филтрирането става с помощта на ефективен филтър от микрофибър.

Подочистачката iRobot Braava е робот с кърпа, който работи като моп. Машината работи чрез технология iAdapt 2.0./вграден GPS/ разработена в сътрудничество с NASA. Навигационният куб iAdapt 2.0 излъчва сигнал, който Braava използва, за да определи положението си в помещението и местата, които трябва да бъдат почистени. Когато приключи работата си, Braava винаги се връща на мястото, от което е започнало почистването.

Много хора се притесняват да използват тези уреди заради опасността от закачане на кабели, пердета, праговете, домашните любимци...Как стои въпросът с тези препятствия? Колко време отнема почистването на едно средно по размер жилище(около 80 кв.м)? Има ли опция, в която мога да програмирам прахосмукачката и тя да чисти в определен час на деня, когато не сме си у дома?

Всичките iRobot прахосмукачки притежават функция Аntitаngle срещу заплитане в кабели и ресни на килими, така че такава опасност отпада. С домашните любимци обикновено става голяма забава, което е показател, че роботът е заел съвсем пълноценно място в новия си дом. Относно препятствията – роботите преодоляват прагове и килими до 2 см., колелата се прибират, което прави възможно качването им върху килим.

Почистващият цикъл за всяко едно домакинство е с различна продължителност в зависимост от степента на замърсяване, както и вида подови настилки. По-голямата част от моделите притежават функция програмиране на почистването, като по този начин клиентите ни могат да зададат ден и час, в който искат жилището им да бъде почистено, без да се налага да присъстват и наблюдават работата на машината.

Как да изберем правилния за нас модел? Кои са моделите, които препоръчвате за хора, които живеят сами и за семейство с деца, където количеството боклук е повече?

Стремим се да консултираме клиентите спрямо индивидуалните им потребности и начин на живот. Преди да предложим модел iRobot се опитваме да съберем максимално информация от тях: квадратура на жилището, подови настилки, брой членове в домакинството, домашни любимци, навици и т.н. Защото от личното отношение и правилния избор на робот зависи степента на удовлетвореност при нашите клиенти, а за нас това е много важно. Когато клиентите ни останат доволни, значи и ние добре сме си свършили работата.

Сподели: