8 бързи начина да почистите, ако мразите да правите това

Няма нужда да правите маратон всяка седмица  

1798

Колкото и да обичате да чистите (да, има и такива хора), не всеки ден сме изпълнени с ентусиазъм да го правим. Понякога ни се иска да минем по набързо през рутинните задачи, за да се отдадем на нещо по – приятно. Или просто нямаме време, а трябва да въведем ред преди да излезем или преди да дойдат неочаквани гости.

Съвети за екстремно почистванеСъвети за бързо почистване при неочаквани гости

Ако искате чистенето на бъде просто неангажираща част от ежедневието ви и да не се превърне в онова досадно задължение, вижте 8 бързи начини да въведете ред.

Ще се харесат дори и на тези, които мразят да чистят.

Най-добрите съвети за почистване от бабаПравила, които са издържали изпитанията на времето  

Измийте съдовете, докато готвите

Ако обикновено оставяте съдовете от приготвянето на вечерята в мивката и ги измивате след хранене, до  сте склонни да напуснете почистването на вечерята, докато храна не бъде има голям шанс да се отвратите от миене. Много по – лесно е докато чакате водата да заври или ястието да се изпече, да измиете тенджери, тави, лъжици и да оставите да изсъхнат. Така ще седнете да вечеряте с чиста мивка, а няколко чинии малко по  - късни няма да са проблем.

Забърсвайте кухненски плотове преди лягане

Надали някой ще има вдъхновение да чисти плотовете преди лягане, но ако отделите само две минути вечер, ще разберете защо си заслужава. Много е хубаво усещането да станете и да изпиете кафето си в чиста и свежа кухня.

Изхвърлете кошчето, отивайки на работа

Създайте си навик, отивайки за работа да съберете боклука от вечерта и да го изхвърлите. Без значение колко е, не е приятно да започне да се носи неприятна миризма в стаята.

Почистете докато си вземате душ

Напръскайте плочките в  банята преди да влезете да вземете душ и оставете на парата да свърши останалото. На вас ви остава само да минете след това с чистачка за стъкла отгоре – надолу и да оберете мръсотията, която се е събрала. След това само изплакнете и подсушете.

Почистете хладилника преди да изхвърлите боклука

Отворете хладилника и прегледайте набързо за развалени продукти или такива с изтекъл срок. Преди да завържете торбата за боклук, махнете всичко. Така ще се отървете от ненужните и забравени храни и няма да се налага да чистите миришещ хладилник.

Сложете хартиения шредер или малка кофа за боклук до вратата

 

У дома лесно се натрупват десетки хартии – сметки, брошури, вестници, обяви…Ако ги внасяте и после забравяте да ги изхвърлите и се разпиляват в цялото жилище, сложете машинка за унищожаване на хартия или обикновено кошче и ги изхвърляйте там.

Дръжте ролка за почистване на дрехи в хола

Ролката за почистване на власинки е много ценен помощник. Дръжте една такава в хола и ще премахвате лесно космите на домашния любимец, ще почистите абажура или оберете малки боклучета от пода и мебелите.

Хитри трикове за почистване, които правят дома ни сияещЧистият дом е щастлив дом  
Сподели: