7 (не)очаквани употреби на микрофибърната кърпа

7 (не)очаквани употреби на микрофибърната кърпа

Микрофибърните кърпи са един от най-ценните аксесоари за почистване във всеки дом. Благодарение на супер абсорбиращите свойства, всяка задача е по – лесна, а освен това са евтини, екологични и могат да се ползват дълго време.

Съвети за екстремно почистване

Представете си следната ситуация: Звъни ви стар приятел, който ви казва, че е в квартала и ще мине да ви види. Имате ...

06/05/2016

Но освен за почистване микрофибърът е ценен и с още неща. Вижте някои от тях:

1. Измийте лицето си

Малко познати трикове за бързо почистване на дома

Не сте единствените, които отлагат почистването за уикенда. Понякога са нужни обаче пет минути, за да преведем къщата...

24/12/2016

Можете да използвате чиста кърпа от микрофибър със или без лосион, за да почистите лицето си. Просто навлажнете кърпата и нежно почистете грима или замърсяванията.

2. Премахнете петната

Използвайте влажна кърпа от микрофибър веднага след като видите петно по тапицерия, килим или дрехи! Просто попийте, за да абсорбирате течността. Ако поражението е малко, кърпата от микрофибър може да напълно достатъчна, за да се почистите.

3. Нека подът да заблести

Кърпата от микрофибър е идеалното решение, ако искате подът ви да засияе. Просто прикрепите на мопа или използвайте моп с такава глава, напръскайте с препарат за под, разреден с вода в спей бутилка и ще видите мигновена промяна.

4. Почистете парапета

Микрофибърните кърпи са идеалното средство за почистване на парапета. Те улавят всички упорити прах и мръсотия, които се събират с течение на времето. Просто дъските с влажна кърпа от микрофибър.

5. Почистете автомобила

Дръжте в жабката на колата няколко микрофибърни кърпи в жабката си, за се радвате на чиста кола. Просто забърсвайте таблото или стъклата от време на време. А ако разлеете случайно кафе, просто попийте.

6. Почистете бижутата

Чистата кърпа от микрофибър е чудесен инструмент за почистване на деликатни вещи като бижута и часовници. Просто ги забършете леко и те ще заблестят.

7. Подсушете косата си

Този плат е супер абсорбиращи, което означава, че може да попие много повече вода, отколкото стандартната кърпа. Освен това така косата ви ще изсъхне по-бързо.

Най-добрите съвети за почистване от баба

Използва калъфка на възглавница, за да почисти перките на вентилатора Изключително просто, но много хитро правило за...

19/11/2022
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...