8 нестандартни цветови комбинации, които да опитате у дома

8 нестандартни цветови комбинации, които да опитате у дома

Ако сте уморени от обичайните цветове на стените. Ако бяло, бежово и кафяво не са вашите нюанси, е време да внесете колорит в дома си. Какво ще кажете за тюркоазено и жълто, сиво и розово, или пепеляво и канела? Неочакваната цветна палитра може да промени веднага пространството, да добави драма и да повиши настроението ви.

Осмелете се и боядисайте в нестандартни комбинации. Резултатът може да бъде изненадващо красиво и различно помещение.

Бледо зелено и оранжево

В тази стая дизайнерът избира комбинация на свежия зелен цвят на стените с велурени столове в канелено – оранжев цвят. Мекият нюанс на стените прави цветове на картината още  по – ярки.

Лайм и ръждиво

Интериорната дизайнерка Хана Лим създава спокойно и релаксиращи спално помещение като боядисва стените в свеж жълто – зелен цвят и добавя акценти на злато и ръжда чрез спалното бельо, възглавниците и аксесоарите.

Ярко червено и тъмно сиво

Ето как скучната студентска стая се трансформира с помощта на цветовете. За основен нюанс е избран сивия, а червената разграничителна линия добавя драма и прави помещението стилно и запомнящо се.

Жълто и синьо

Нямате смелост да смесвате два основни цвята в една стая? Можете да използвате неутрален фон, за да балансирате цялостния вид. Както е в този апартамент - тюркоазеното синьо на триместният диван се комбинира перфектно с ярко жълтите възглавници.

Кобалтово и ярки цветове

 

Оранжево, жълто, червено и други ярки нюанси може да смятате, че изглеждат прекалено, когато се комбинират с кобалтово синьо, но всички те се хармонизират на фона на голямата стая и неутралните аксесоари.

Бледи пастели и сиво

 

Успокояваща, но игрива палитра от бледо розово и лимоново, смесено със сиво е добро решение за този 60 кв.м апартамент. Комбинацията придава свежест и има успокояващо излъчване.

Синьо- зелено и пастели

Искате ли да избягате от обичайните розово за момичета и синьо за момчета в детските стаи? Използвайте обикновен бял фон и добавете интерес със синьо – зелено, подчертано със сладки пастели. Това е неутрална по отношение на пола палитра, която ще се хареса на децата ви!

Меки тонове

Тези цветове са пример как може да комбинирате няколко цвята, но да запазите модерния стил на помещението. Меките опушени тонове на стената са перфектния фон за бледо розовия диван и аксесоарите от матово злато.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...