5 лесни решения за премахване на петната

5 лесни решения за премахване на петната

Правилото номер едно на петната е, че те винаги се появяват в най-неподходящото време - когато гостите идват, отивате на среща или по време на важна бизнес вечеря. Ето защо няколко съвета за бързо справяне с проблема никога не са излишни. Следващите решения не изискват скъпи препарати. Трябват ви съставки, които най – вероятно имате в шкафа – бял оцет, сода, сол….Така следващият път, когато се появи неприятно петно (дали от спагети или червило), ще бъдете готови!

Как да почистим най-често срещаните петна

Петната са онова малко нещо, което е способно да развали настроението ни за секунди. Трева върху новите дънки, вино н...

19/09/2017

Петно от горчица

Избършете горчицата, а след това накиснете петното в малка купа с бял оцет. Смесете 300 мл чиста вода и 1 супена лъжица чист сапун, след това нанесете разтвора върху петното и оставете да преседи 15 минути. След като по-голямата част от петното се махне, изперете на нормален цикъл в пералнята.

4 гениални трикa за премахване на петната

Забравете за почистване със спрейове, препарати и прахчета. Защото понякога най-ефикасните методи за почистване се кр...

17/02/2018

От червило

Много е лесно да го махнете  - само една стъпка! Просто напръскайте с лак за коса и оставете за 10 минути. Избършете мястото с влажна кърпа, докато петното изчезне.

 

Мастилено петно

За петна от мастило, изсипете супена лъжица пълномаслено мляко и оставете да преседи за 20 минути. Изплакнете с вода и след това изперете в пералнята.

Петно от доматен сос

Избършете остатъка, след това нанесете разтвор от 300 мл вода и една супена лъжица веро. Попийте с влажна кърпа. Ако петното не изчезне, опитайте с бял оцет.

Петно от свещи

Ако на покривката капне малко восък, натрийте го с ледено кубче и след като се втвърди го махнете с нож. Остатъкът може да почистите с гореща вода. Сложете областта с петното върху купа и изсипете чаша вряла вода.

Три продукта, с които ще се отървете ефикасно от мазните петна

Всеки, който готви у дома, знае за вечната борба да се справи с петната от мазнини, които остават по плота, котлона, ...

03/12/2018
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...