7 лесни начина да бъде домът ви по – чист

Тайната на къщите, които винаги изглеждат спретнати  

989

Как така в списанията всички къщи, които виждаме са толкова чисти и подредени? И какво стои зад тази перфектна хигиена и безупречен вид? Ако това са реални домове, какво има освен дезинфекциране на плотовете, почистване на фугите и лъскане на подове?

Вижте този стилен 28 кв. м апартаментБяло, изчистено и много стилно решение за малкото просттранство

Всъщност тайната е в малките детайли, които стилистите умело успяват да подчертаят така, че  крайният вид на едно жилище да бъде толкова впечатляващ. И още нещо, те са напълно приложими и няма да ви отнема повече от 15 минути, за да ги приложите. Ето някои от тях:

Сгънете хавлиените кърпи

6 трика за практичен и стилен коридорНаправете антрето на дома елегантно и забележително помещение  

Знаете, че когато влезете в хотелска баня ви посреща купчина чисти, пухкави бели хавлии ? Можете да създадете същото усещане и в домашната си баня. Следвайте тези стъпки: сгънете чистите кърпи по дължина на една трета. След това ги сгънете на половина по ширината и повторете нагъването. Поставете кърпите, така че закръглената страна (а не сгънатия ръб) да е обърната към помещението.

Купете свежи цветя

Загледайте се във всеки показан в списанията дом и вероятно ще забележите едно общо нещо - свежи цветя. Освен че са красиви и освежават една стая, те дават усещане за чистота и грижа. Изберете за вашето жилище ароматни цветя като рози или зюмбюли, за да придадете цветен аромат и уют.

Оправете възглавниците

Чисто изглеждащата всекидневна често е по-скоро въпрос на стил, отколкото на чистота. Придайте на декоративните възглавници вид и ги поставете в синхрон. Сгънете одеялата и ги подредете. Ако имате допълнителни одеяла, поставете ги в кошница или кошче.

 

Заредете миялната машина веднага след вечеря

Кое прави една кухня да се усеща нечиста кухня? Тази грозна купчина мръсни чинии, събрана в мивката. За да избегнете това, създайте си навика (и накарайте вашето семейство да прави същото) да слагате в съдомиялната машина мръсните чаши или чинии.

 

Махнете нещо

Чували ли сте някога известния стилистичен съвет на Коко Шанел: „Преди да излезете от къщи, погледнете се в огледалото и махнете поне едно нещо“. Е, тази мантра е валидна и за домашния декор. Разгледайте всички малки вещи, събрани върху камината, лавиците или помощната маса и махнете поне едно (или в зависимост от бъркотията, две или три неща). По-минималистичният вид позволява на стаята да диша и да изглежда чиста и подредена.

 

Инвестирайте в поставки

Ако имате купчина козметични продукти, стоящи на плота в банята или бутилка зехтин и бурканчета с подправки на кухненския плот, време е да помислите за няколко тавички, в които да ги сложите. Така стаята ще има съвсем различна визия.

 

7 идеи за стилен кухненски плот Или как да направите кухнята ви да изглежда скъпа и различна  
Сподели: