7 идеи за стилен кухненски плот

Или как да направите кухнята ви да изглежда скъпа и различна  

7742

Много пъти сме казвали, че първата стъпка към добре изглеждащия дом е да го поддържате подреден и чист. Правило, което важи за всяка стая в дома. Ако погледнем кухнята обаче, къде се създава най-голяма бъркотия, която придава чувство на хаос? Плотът, разбира се! Ако го подредите и декорирате правилно, лесно ще постигнете стилен и ефектен завършек на стаята и ще създадете приветлива и скъпо изглеждаща кухня.

Ето няколко идеи за декорация на кухненския плот.

ikea.bg

Поднос

Използвайте табла, за да организирате най-използваните вещи или прибори. На подходящ поднос аранжирайте бурканчета със сол, черен пипер, бутилка с олио или зехтин. Можете също така да поставите дървени лъжици, за да бъдат под ръка. Помислете за кошници или кошове, в зависимост от вещите, които имате.

Без пластмасови бутилки

Ако искате да се радвате на стилен плот, забравете за съхранението на олио и оцет в оригиналните им пластмасови  бутилки. Те изглеждат евтино и развалят вида на стаята. Инвестирайте в комплект със стъклени бутилки. Това ще промени цялостния вид на плота със сигурност.

Украсете с растения

Зелените в растения в кухнята са винаги добра идея. Няма значение дали изберете билки или  декоративни, поставянето им на плота е хубава идея и ще внесе свежест и цвят.

Дървени дъски

Дървени дъски са не само задължителни при готвене, но могат да бъдат и много хубава декорация. Просто ги подредете до стената.

Покажете готварските книги

Кухнята е идеалното място за вашите готварски книги. Покажете колекцията си на плота. Това ще добави стилна нотка към стаята.

Съдове

Съхранявайте посудата си заедно на едно място. Можете да изберете интересна кана или буркан, в които да ги поставите. Така ще внесете цвят и свежест. 

Сподели: