6 трика за практичен и стилен коридор

Направете антрето на дома елегантно и забележително помещение  

7900

Коридорът е първото нещо, което всеки посетител в дома ви вижда, когато влиза. Затова видът му е изключително важен за представата, която ще придобие за останалата част на жилището. Вижте няколко съвета за това, как да организирате практичен и стилен коридор.

#1 Минимум вещи

tesy.bg

Първото нещо, което трябва да знаете, преди да оформите входа си, е: по-малко е повече. Изберете само 2-3 ключови елемента, които да покажете, така че гостите ви да могат да влязат  с лекота, без да се чувстват в пренаселена стая.

#2 Погледнете нагоре

Осветлението е много важно за антрето. Нали не искате да влезете в тъмна и мрачна къща, като в кошмарен филм…

Уверете се, че осветлението, което избирате е достатъчно силно, особено ако на входа няма прозорци и естествена светлина. Висящият полюлей може да превърне в елегантен елемент и да привлече вниманието.

#3 Погледнете надолу

Килим или черга ще добави персоналност и цвят на входа, без да заема място.

#4 Стилни места за съхранение

Помислете какво правите, когато влезете. Сваляте палтото. Слагате някъде ключовете.

Куките са чудесно решение за съхранение, като те могат да се ползват и като декоративен елемент. Използвайте ги, за да държите там шалове, шапки и чанти.

#5 Изкуство

Коридорът е място, на което също може да закачите картина. Поставете я обаче стратегически – не твърде близо до входната врата или зад нея. Помислете да бъде насреща или по продължения на коридора.

#6 Място за обувките

Ако сте родител, знаете колко е трудно да насърчите децата си да събуват обувките когато влизат и да ги подреждат. Поставете малка пейка на входа, така лесно ще ги научите на тези правила. Под нея сложете най-често използваните обувки. Ако не искате да се виждат, организирайте ги в кутии или кошове. 

Сподели: