7 грешки, които всички допускаме, когато чистим

7 грешки, които всички допускаме, когато чистим
Източник: unsplash.com

Почистването е нещо, което изглежда, не е особено сложно. Е, може би морално. Но се оказва, че дори и в този прост въпрос често допускаме елементарни грешки, които обесмислят половината от нашите усилия. Проверете себе си: и вие ли правите това?

Най-добрите съвети за почистване от баба

Използва калъфка на възглавница, за да почисти перките на вентилатора Изключително просто, но много хитро правило за...

19/11/2022

1. Използвате „пера“, за да премахнете праха.

Да, този аксесоар изглежда много ефектно и дори закачливо. Особено във филмите. Но на практика само вдига прах във въздуха. Така че микрофибърната гъба е много по-ефективен помощник.

Трикове за бързо почистване

Почистването е може би едно от най - неприятните за повечето домакини задължения. Цялата процедура по търкане, четкан...

13/05/2016

2. Миете прозорците в слънчев ден

Хубавото време е чудесно за почистване (или поне така сме чували), но топлината от лъчите прави ще накара препаратът да изсъхне много по-бързо, отколкото можете да го нанесете. Резултатът е петна по стъклото.

 

3. Ходите с обувки у дома

Удобно е, но разнася мръсотия.

 

4. Забравяте да изпразните торбичката на прахосмукачката

Ако не правите това редовно, при всяко голямо почистване прахосмукачката ще започне да бълва прах и може да изпълни стаята с неприятна миризма.

 

5. Не оставяте почистващия препарат да подейства, преди да го избършете.

Нанасяте почистващ препарат за плочки, мебели или метални повърхности? Страхотно! Оставете го да "преседи" за няколко минути и след това го избършете с гъба или мека кърпа. Резултатът ще бъде много по-добър.

 

6. Подценявате вентилатора в банята

Много от нас го включват само след душ или дори го игнорират напълно. Но ако пуснете вентилаторът няколко минути преди къпане го изключите 10 минути след това, ще намали  конденза и ще ви предпази от мухъл.

7. Пръскате препарат директно върху мебелите.

Всеки път, когато правите това, се образува тънък (и лепкав!) бариерен филм върху повърхността на мебелите. Парадоксално, но привлича още повече прах и премахването на този лепкав слой не е толкова лесно. Всъщност правилният начин да забършеет праха е да напръскате препарат върху мека кърпа и след това да избършете . 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...