7 грешки, които правят апартамента да изглежда по-малък, отколкото е в действителност

7 грешки, които правят апартамента да изглежда по-малък, отколкото е в действителност

Въпреки че малките апартаменти не винаги са удобни за големи семейства, едва ли някой би спорил, че изглеждат много по-уютни от огромните мезонети. Особено ако се замислите над оформлението и избягвате често срещани грешки, които превръщат малко пространство в тясна стая, предизвиквайки клаустрофобична атака. Ето кои грешки да избягвате:

Грешка 1: Средни шкафове

При избора на шкаф е много важно да се обърне внимание на височината му. Ако не стигне до тавана, визуално ще намали площта на стаята, освен това постоянно ще имате непреодолимо желание да поставите отгоре куфар или чанта със сезонни неща, което очевидно няма да добави красота и комфорт към интериора. В случай на вградени гардероби от пода до тавана, такива проблеми определено няма да възникнат. При тях стаята изглежда по-висока и по-просторна и ако вземете и мебели в цвета на стените, шкафът сякаш се разтваря и ще привлече минимум внимание.

5 грешки, които допускаме при обзавеждане на кухнята

Кухнята е едно от най-важните места в дома. Там прекарваме голяма част от времето си, събираме се със семейството, сп...

12/04/2016

Грешка 2: Без завеси

Много хора  отказват завеси, тъй като се придържат към принципите на минимализма. Това решение обаче очевидно не е от полза за малкия апартамент. В повечето случаи това е текстилът на прозорците, който привлича вниманието и отвлича вниманието от малката зона. В допълнение, той изпълнява други важни функции, по-специално визуално увеличава височината на тавана. За да направите това, закачете корниза не над линията на прозореца, а малко по-близо до тавана и изчислете дължината, така че завесите да достигнат пода. Ако прозорците на стаята са обърнати на север, откажете се от затъмняващи завеси в полза на светли полупрозрачни завеси - те са чудесен начин да увеличите стаята.

 

Грешка 3: Обемисти интериорни предмети

Ако апартаментът е малък и искате да освободите място, на първо място трябва да преразгледате интериорните елементи и да се отървете от непрактичните. Например, нощно шкафче се вписва идеално в интериора на големи спални, но в малките заема само ценни квадратни метри. По-добре е да го замените с рафт, който не затрупва пространството.

Грешка 4: Неизползвани стени

В малките апартаменти, където въпросът за съхранението е много деликатен, е истинско престъпление да се игнорират стените, оставяйки ги празни. Ето защо най-добрият вариант би бил да закачите рафтове или стенни шкафове. Там могат да се съхраняват неща, за които винаги няма място, поради което се излежават из апартамента.

Грешка 5: Полилеи с големи размери

В малките апартаменти е невъзможно да окачите големи луксозни полилеи, тъй като те визуално намаляват височината на тавана. Освен това подобни аксесоари вече не са на мода - изглеждат добре само в класически интериор, но в съвременните са странни.

Грешка 6: Претъпкани повърхности

Когато видим безплатни скринове, масички за кафе, нощни шкафчета, просто искаме да ги напълним с различни дребни неща, които са свързани с много спомени. Така на най-видно място се появяват детски снимки, свещи, колекция, кутии за бижута и т. н. Като цяло в това няма нищо лошо – индивидуалността на собствениците трябва да се вижда, но бъдете умерени.

Грешка 7: Мебели с неправилен размер

Размерът на мебелите е много важен. Твърде тесните мебели само ще подчертаят скромната площ на стаята, а твърде масивните ще заемат цялото налично пространство, без да оставят място за маневриране. Но диванът със стандартен размер ще свърши добра работа, ако го балансирате със светли и прозрачни мебели: стъклени рафтове, акрилна маса.

 

 

Девет грешки, които не трябва да допускаме при боядисването

Имали ли сте моменти, в които при ремонт се чудите кой цвят да изберете – слънчево жълто или светло жълто. Избо...

04/06/2016
За повече идеи ни последвай в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...