5 грешки, които допускаме при обзавеждане на кухнята

Създайте перфектната кухня, следвайки няколко основни правила

30481

Кухнята е едно от най-важните места в дома. Там прекарваме голяма част от времето си, събираме се със семейството, споделяме общи моменти. Затова е и изключително важно да се чувстваме удобно и комфортно.

Планирайте правилно вашата кухня, изберете правилните мебели, материали и аксесоари.

1. Кухненският под – той трябва да бъде устойчив за всякакви екстремни ситуации – разлети течности, изпуснати съдове, храна, която пада докато готвим….Затова заложете на здрав и устойчив материал.

 Избягвайте ламината, защото той не е водоустойчив, лесно нараним е. Ако все пак държите да го използвате в кухнята, заложете на него в частта за хранене, а около мивката и печката сложете плочки в подходящи цветове. Така визуално ще отделите двете части на кухнята.

2. Осветлението – то е много важна част за кухнята. Осигурете си достатъчна осветеност на работното място, при плотовете и мивката. При проектирането помислете за вариант за вграждане под шкафовете или за лед лампи.

3. Лоша вентилация

 

 

Експертите съветват да инвестирате повече в абсорбатор, особено ако нямате прозорец близо до печката. Това е уред, който ще ви служи дълго и е абсолютно необходим всекидневно. На пазара се предлагат много модели с модерен дизайн – от стомана, дори стъкло. Така абсорбатова може да се превърне и в чудесен аксесоар към помещението.

4. Кухненският гръб

 

Неминуемо при работа в кухнята стената зад плота се цапа. Ето защо е важно да изберете за кухненския гръб материал, който е лесен за почистване и поддръжка. Освен класическите плочки или плот може да заложите на стъклен гръб, мозайка или камък.

5. Непрактични мебелиТолкова харесваният кухненски остров понякога може да се окаже, че пречи. Преценете правилно дали имате достатъчно място в кухнята за него. Обикновено той се явява като допълнителна повърхност за работа, като място за котлоните, мивката, а някога и в ролята на маса. Планирайте правилно кухнята и ако наистина имате място за него, го заложете в проекта.

Вариант е да изберете и остров на колела, който лесно може да предвижвате при необходимост.

Сподели: