6 всекидневни навика за чист дом

За винаги чиста и подредена кухня

6656

Бенджамин Франклин е казал „Никога не оставяй за утре това, което можеш да свършиш днес“. И до ден днешен, няма опровержение на тази максима. Особено силна и актуална е тя, когато говорим за домакинството и за това, как домът ни да е винаги чист и подреден. Ето кои са 6 основни навика, които ще ни помогнат за това, представени от известното списание “Марта Стюард“.

Оправяйте леглото

Подредената стая означава спретната стая, а всичко започва с леглото. Изпънете чаршафите, сложете покривка и аранжирайте с възглавници.

Подреждайте

В перфекния дом всички малки предмети и аксесоари си  имат място, създайте си навик, ако видите някой разхвърлян да го върнете на мястото му веднага, а да не го подминавате. Така ще си спестите много време в последващо чистене.

Сортирайте пощата

Организирайте пощата си според вида. За целта може да подсигурите кутии – за сметки, за брошури, вестници и списания. Всичко, което не ви интересува го изхвърляйте, а не го складирайте.

Почиствайте след готвене

След готвене почистете котлоните и измийте съдовете. Ако само отлагате няма да решите проблема с мазните пръски, а ще го задълбочите.

Почиствайте петната

Петната се измиват много по – лесно докато са още мокри, отколкото след като изсъхнат. Затова просто минете с влажна кърпа, за да си спетите последващо търкане.

Измивайте пода на кухнята

На пода падат трохи, пръски от готвенето и какво ли още. Измивайте го основно поне веднъж дневно, за да не се разнася из останала част на къщата. 

Сподели: